Håndbold

Ekspert bifalder beslutning om challenge-systemets skæbne

Peter Bruun Jørgensen er enig i beslutningerne om både challenge-systemet og timeout-knappen.

Challenge-systemet nåede ikke engang at være i brug i en måned.

Så besluttede Dansk Håndbold Forbund og Divisionsforeningen i fællesskab at suspendere det sæsonen ud.

Står det til TV 2 SPORTs håndboldekspert Peter Bruun Jørgensen, er det den helt rigtige beslutning.

- Det er en rigtig god løsning. Jeg var selv skeptisk, inden det gik i gang, og det var jeg, fordi det var for kompliceret. Det er ikke nemt at være dommer i håndbold eller at sidde ude ved tidtagerbordet, siger håndboldeksperten.

Mens challenge-systemet stadig var i brug, kunne trænerne tage en challenge ud fra ni forskellige kendelser.

Det var ifølge Peter Bruun Jørgensen et af problemerne ved systemet. Og noget af det, der skal kigges på, hvis systemet skal genindføres efter sæsonen.

- Det var for vanskeligt i mine øjne, selvom det skulle være det modsatte. Hvor folk i hallen eller i stuerne ikke kunne følge med, fordi det var så kompliceret. Så det skal være mere simpelt fremover, pointerer han.

Taktisk redskab

En af årsagerne, til challenge-systemet blev indført, var, at der skulle luges ud i dommerfejl, så de ikke blev kampafgørende.

Men i stedet er det i visse tilfælde blevet udnyttet i tætte kampafslutninger.

- Det er problematisk, at det bliver brugt som et taktisk redskab i forhold til at vinde en håndboldkamp. Det har ikke været hensigten. Så det er uheldigt, fortæller håndboldeksperten.

'Timeout-knappen burde virke'

DHF og Divisionsforeningen besluttede desuden, at timeout-knappen fortsat kommer til at blive brugt. Ligeledes en beslutning, som Peter Bruun Jørgensen er enig i.

- Jeg synes, det er en god idé. Hvis teknikken ikke virker efter hensyn, så har vi balladen. Men det må kunne lade sig gøre. Den har virket i flere år uden problemer i internationale turneringer, så det burde også kunne virke i Danmark, vurderer håndboldeksperten.

DHF's formand, Per Bertelsen, oplyser også, at der vil blive tilføjet nogle ting i reglerne for at undgå, den kan udnyttes.

- Vi har valgt at fortsætte med den grønne knap med nogle små ændringer i forhold til ligareglementet, hvor det gør det sværere at misbruge, siger Per Bertelsen.

Håndboldmagasinet Kontra har LIVE-debat med blandt andre Per Bertelsen, Henrik Møllgaard og Peter Bredsdorff-Larsen om netop challenge torsdag klokken 21.30 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.