Håndbold

Tre måneder til EM: Casper U. Mortensen er i kamp mod tiden

Casper U. Mortensen har ikke spillet håndbold siden januar. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Den danske Barcelona-fløj har ikke spillet håndbold siden januar og forventer først at være tilbage på banen sidst på året.

Casper U. Mortensen har travlt. Rigtig travlt.

Ikke med at suse op og ned ad venstre fløj, som han plejer for det danske håndboldlandshold og klubholdet Barcelona, men travlt i træningslokalet med at kæmpe sig tilbage på banen.

Den 29-årige dansker har ikke spillet håndbold, siden han kom hjem fra VM-slutrunden i januar med en alvorlig meniskskade i knæet - og han er ikke tilbage på banen lige foreløbig.

TV 2 SPORT har været i kontakt med landsholdsfløjen, men han vil gerne fokusere på sin genoptræning og vil ikke stille op til et interview. Han fortæller dog, at han forventer at være tilbage på banen i november eller december.

Det efterlader Barcelona-fløjen i en sprintduel mod dagene, hvis han skal blive klar til januar måneds EM-slutrunde med herrelandsholdet.

- Der er stor forskel på, om han er tilbage i kamp i begyndelsen af november, i slutningen af november eller i december, siger TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Er han tilbage i begyndelsen af november, vil jeg mene, at han stadig vil have chancen - hvis ellers han får tilstrækkelig med spilletid i Barcelona - til at vise Nikolaj Jacobsen, at han er tilbage på sit gamle niveau, selvom han ikke har spillet håndbold i ni måneder nu.

- Kommer vi hen i slutningen af november eller i december, bliver det mere kritisk for ham. Jo tættere vi kommer på slutrunden, jo mere vil landstræneren overveje, om han skal give for eksempel Emil Jakobsen eller en anden venstre fløj chancen i stedet, når nu Danmark allerede har Magnus Landin, som har vist sig meget driftssikker både på landsholdet og i Kiel i denne sæson, vurderer Nyegaard.

Nikolaj Jacobsen har dog ikke afskrevet Casper U. Mortensen endnu.

- Vi må se, hvornår Casper kan spille håndbold igen, og så tager jeg stilling der. Det er klart, at hvis han først er tilbage midt i december, så bliver det svært for ham. Men lad os nu se. Der er stadig god tid til EM, siger landstræneren.

EM til januar bliver spillet i Norge, Sverige og Østrig. Det danske landshold spiller sine kampe i indledende gruppe og mellemrunden i Malmø, mens finalerunden bliver spillet i Stockholm.