Håndbold

Skade kan koste landsholdsprofil VM

Selv om Fie Woller netop har gjort comeback på håndboldbanen, kan landstræneren ikke garantere hende en plads til VM-slutrunden om knap to måneder.

Når de danske håndboldkvinder drager mod VM i Japan den 21. november er det muligvis uden venstrefløjen Fie Woller.

En skulderskade har nemlig holdt landsholdsprofilen ude i mere end 3,5 måneder, og derfor kan landstræner Klavs Bruun Jørgensen ikke garantere hende en af de eftertragtede pladser ved VM-slutrunden.

- Det handler ikke om, at jeg ikke stoler på Fie Woller, for det gør jeg, men det handler om, hvordan de andre gør det. Hvis afstanden med dem hun konkurrerer mod ikke er stor nok – og hun er en lille smule efter på grund af sin skade – så synes jeg ikke, valget er så svært, fortæller Klavs Bruun Jørgensen med henvisning til fløjspillerne Lærke Nolsøe og Freja Cohrt, der også kæmper for en VM-billet.

Der er stor konkurrence om den venstre fløj. Så lige pt er der ikke nogen af dem, der er selvskrevet.

Klavs Bruun Jørgensen

Ved sidste års slutrunde i Frankrig var det netop Freja Cohrt, der blev siet fra – men nu kan det måske blive til slutrundedebut for Odense-spilleren, og muligvis på bekostning af Fie Woller.

- Allerede sidste år synes jeg kampen, om pladserne på venstre fløj var hård. Freja Cohrt bankede alvorligt på, og hun fik også beskeden om, at det var marginalt. Der er stor konkurrence om den venstre fløj. Så lige pt er der ikke nogen af dem, der er selvskrevet, fortæller landstræneren, der udtager sin endelige VM-trup den 1. november.

Fik comeback i weekenden

35 dage har Fie Woller altså til at overbevise Klavs Bruun Jørgensen om, at hun skal med til sin fjerde slutrunde – også selv om det bare er fem dage siden Bietigheim-spilleren gjorde comeback på håndboldbanen efter sin operation i skulderen i juni måned.

- Jeg vil selvfølgelig kæmpe alt, hvad jeg kan for at overbevise Klavs om, at jeg skal med til VM. Det har været en kæmpe motivationsfaktor under hele skadesforløbet, at VM lå ude i fremtiden. Det er også derfor, jeg har trænet hver dag, siden jeg blev opereret. Selvfølgelig også for at komme godt tilbage i klubben, men landsholdet er bare det sjoveste, fortæller Fie Woller.

Det vil virkelig være hårdt at se slutrunden hjemme fra sofaen.

Fie Woller

Det er lidt mere end 8 år siden, Fie Woller debuterede for det danske landshold, og siden da er det blevet til 63 kampe og 112 mål. Hun har i de seneste år være én af Klavs Bruun Jørgensens fortrukne fløje, og ved slutrunden i Frankrig sidste år spillede hun i gennemsnit godt 40 minutter i samtlige af Danmarks kampe.

Er VM i Japan realistisk for dig lige nu?

- Det er svært at sige, jeg vil gøre mit for at komme med, men i sidste ende er det op til Klavs, og jeg vil selvfølgelig acceptere hans valg. Men det vil virkelig være hårdt at se slutrunden hjemme fra sofaen, konstaterer fløjspilleren.

Danmark spiller første kamp ved VM – med eller uden Fie Woller - den 30. november mod Australien.