Skade kan koste landsholdsprofil VM

16x9
Fie Woller er ikke garanteret en plads i Klavs Bruun J√łrgensens VM-trup. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Selv om Fie Woller netop har gjort comeback på håndboldbanen, kan landstræneren ikke garantere hende en plads til VM-slutrunden om knap to måneder.

N√•r de danske h√•ndboldkvinder drager mod VM i Japan den 21. november er det muligvis uden venstrefl√łjen Fie Woller.

En skulderskade har nemlig holdt landsholdsprofilen ude i mere end 3,5 m√•neder, og derfor kan landstr√¶ner Klavs Bruun J√łrgensen ikke garantere hende en af de eftertragtede pladser ved VM-slutrunden.

- Det handler ikke om, at jeg ikke stoler p√• Fie Woller, for det g√łr jeg, men det handler om, hvordan de andre g√łr det. Hvis afstanden med dem hun konkurrerer mod ikke er stor nok ‚Äď og hun er en lille smule efter p√• grund af sin skade ‚Äď s√• synes jeg ikke, valget er s√• sv√¶rt, fort√¶ller Klavs Bruun J√łrgensen med henvisning til fl√łjspillerne L√¶rke Nols√łe og Freja Cohrt, der ogs√• k√¶mper for en VM-billet.

Der er stor konkurrence om den venstre fl√łj. S√• lige pt er der ikke nogen af dem, der er selvskrevet.

Klavs Bruun J√łrgensen

Ved sidste √•rs slutrunde i Frankrig var det netop Freja Cohrt, der blev siet fra ‚Äď men nu kan det m√•ske blive til slutrundedebut for Odense-spilleren, og muligvis p√• bekostning af Fie Woller.

- Allerede sidste √•r synes jeg kampen, om pladserne p√• venstre fl√łj var h√•rd. Freja Cohrt bankede alvorligt p√•, og hun fik ogs√• beskeden om, at det var marginalt. Der er stor konkurrence om den venstre fl√łj. S√• lige pt er der ikke nogen af dem, der er selvskrevet, fort√¶ller landstr√¶neren, der udtager sin endelige VM-trup den 1. november.

Fik comeback i weekenden

35 dage har Fie Woller alts√• til at overbevise Klavs Bruun J√łrgensen om, at hun skal med til sin fjerde slutrunde ‚Äď ogs√• selv om det bare er fem dage siden Bietigheim-spilleren gjorde comeback p√• h√•ndboldbanen efter sin operation i skulderen i juni m√•ned.

- Jeg vil selvf√łlgelig k√¶mpe alt, hvad jeg kan for at overbevise Klavs om, at jeg skal med til VM. Det har v√¶ret en k√¶mpe motivationsfaktor under hele skadesforl√łbet, at VM l√• ude i fremtiden. Det er ogs√• derfor, jeg har tr√¶net hver dag, siden jeg blev opereret. Selvf√łlgelig ogs√• for at komme godt tilbage i klubben, men landsholdet er bare det sjoveste, fort√¶ller Fie Woller.

Det vil virkelig være hårdt at se slutrunden hjemme fra sofaen.

Fie Woller

Det er lidt mere end 8 √•r siden, Fie Woller debuterede for det danske landshold, og siden da er det blevet til 63 kampe og 112 m√•l. Hun har i de seneste √•r v√¶re √©n af Klavs Bruun J√łrgensens fortrukne fl√łje, og ved slutrunden i Frankrig sidste √•r spillede hun i gennemsnit godt 40 minutter i samtlige af Danmarks kampe.

Er VM i Japan realistisk for dig lige nu?

- Det er sv√¶rt at sige, jeg vil g√łre mit for at komme med, men i sidste ende er det op til Klavs, og jeg vil selvf√łlgelig acceptere hans valg. Men det vil virkelig v√¶re h√•rdt at se slutrunden hjemme fra sofaen, konstaterer fl√łjspilleren.

Danmark spiller f√łrste kamp ved VM ‚Äď med eller uden Fie Woller - den 30. november mod Australien.