Håndbold

Dansk landsholdsspiller skifter til Hannover

Fløjspilleren Johan Hansen fra Bjerringbro-Silkeborg skifter til Bundesliga-klubben Hannover.

Hannover bliver destinationen, når Bjerringbro-Silkeborgs Johan Hansen fra næste sæson skifter klub.

Bundesliga-klubben har således skrevet kontrakt med fløjspilleren, der oprindeligt er færing, men repræsenterer det danske landshold, hvor han i januar var med til at vinde VM-guld.

Nu skal han så forsøge at hjælpe Hannover-Burgdorf til succes i den tyske Bundesliga.

- Jeg føler, det er det rigtige tidspunkt i min karriere at prøve noget nyt. Og at spille i Bundesligaen har altid været en stor drøm, siger Johan Hansen til TV 2 SPORT.

- Den samlede pakke var rigtig god. Ja, alt fra byen til spilletid. For mig var det det rigtige step i min karriere. Jeg er meget glad for, at det er kommet på plads, siger færingen.

TV 2 SPORT erfarer, at flere større klubber - blandt andet Kiel - var interesserede i færingen. Men valget faldt altså på Hannover.

- Jeg har bare følt, at der, hvor jeg er nu, er spilletid vigtigt. At komme ned og prøve Bundeligaen, hvor jeg kan få nogle minutter og måske ikke sidde så meget på bænken. Det er noget, jeg tror, der gavner stort set alle spillere, at man føler sig tryg i de omgivelser, man er i, siger Johan Hansen.

Færingen fik debut på det danske landshold i 2015, men slog først for alvor igennem i januar, da han spillede en stor rolle i Danmarks VM-triumf på hjemmebane. Nu håber han på at blive en fast del af nationalmandskabet.

- Jeg synes jo, det er et skridt i den rigtige retning for måske at få en lidt mere fast rolle på landsholdet. De to andre rutinerede herrer, der løber rundt ude på højre fløj, der har gjort det de sidste mange år, de spiller jo begge to hernede. Og at man så kan måle sig med dem på diverse ting, det bliver meget sjovt. Det glæder jeg mig faktisk rigtig meget til, siger danskeren.

Hannover-Burgdorf har i denne sæson landsholdsspilleren Morten Olsen på kontrakt, men han vender næste år hjem til Danmark og GOG.