Trist København-profil dømmes ude for sæsonen: - Det er et kæmpe slag

16x9
Københavns Maria Lykkegaard under en Champions League-kamp i sidste sæson. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

København Håndbold skal på jagt efter en afløser til stregpositionen, efter Maria Lykkegaard formentlig er ude resten af sæsonen med en skulderskade.

For godt en uge siden meldte København Håndbold ud, at målvogter Johanna Bundsen var gravid og dermed er ude resten af sæsonen. Nu må topholdet undvære endnu en af sine profiler.

Den 23-årige stregspiller Maria Lykkegaard har pådraget sig en skulderskade, hvilket med stor sandsynlighed betyder, hun ikke kommer tilbage på banen i denne sæson. Lykkegaard skal opereres i slutningen af oktober.

- Det er et kæmpe slag af få beskeden om operation. Jeg har været og er stadig helt vildt ked af det. Jeg har jo prøvet at være ude med en langvarig skade før, men det gør måske også anden gang mere utålelig, da jeg ved, hvad jeg går i møde. Men nu er der kun en vej, og det er frem. siger Maria Lykkegaard i en pressemeddelelse fra København Håndbold.

Faldt uheldigt til træning

Skaden opstod under en træning den 1. september, hvor stregspilleren faldt så uheldigt, at hun beskadigede skulderen.

Om skaden siger København Håndbolds Fysioterapeut Mark Christophersen:

- Den venstre skulders skulderled er blevet beskadiget, og det kræver desværre en operation og derefter en lang genoptræningsperiode. Helt hvor lang tid Maria er ude, kan være svært at sige nu, eftersom de ikke har været inde og operere endnu, men vi forventer desværre, at sæsonen som minimum formodentligt er forbi for hende.

I sidste sæson spillede hun 35 kampe i den hjemlige liga og var dermed en vigtig brik for København-holdet, der dog endte med at tabe til Odense i kampen om bronzemedaljerne.

I pressemeddelelsen melder klubben ud, at de afsøger muligheden for at tilknytte en vikar på stregen.