Håndbold

Officielt: Dansk ligaklub henter gammel kending ind som træner

Den norske håndboldtræner Jonas Wille vender tilbage til dansk håndbold, hvor han skal træne den nordjyske klub Mors-Thy fra den kommende sæson.

Når Mors-Thy-træner Søren Hansen efter denne sæson stopper i klubben for at skifte til ligarivalerne fra TTH Holstebro, bliver det en gammel kending af dansk håndbold, der vender tilbage og overtager hans job.

Som TV 2 SPORT i sidste uge kunne erfare, er valget faldet på den 43-årige nordmand Jonas Wille, der fra sommer skal træne herreligaens nuværende 10.-plads, Mors Thy. Det bekræfter klubben onsdag i en pressemeddelelse.

- Mors-Thy Håndbold og jeg har de samme værdier. Min motivation er stor, og jeg glæder mig til at bidrage til den sportslige udfordring og fælles mål om at skabe udvikling og resultater og forsøge at gøre dem til et slutspilshold, siger Jonas Wille, der har fået en kontrakt for tre sæsoner.

Konkurs-erfaringer skræmmer ikke Wille

Norske Wille er lige nu træner i svenske IFK Skövde, men svenskerne meldte forrige onsdag ud, at træneren stopper efter denne sæson. Her blev han også kåret til Årets Træner i Sverige i 2018/19-sæsonen, efter han førte klubben til en plads i semifinalen.

I pressemeddelelsen fortæller Mors-Thy, at klubben tidligere har været i dialog med Jonas Wille om trænerjobbet, men dengang drog nordmanden til HC Midtjylland.

Her endte han siden i et sandt kaos, hvor HC Midtjylland gik konkurs, efter den midtjyderne i flere måneder kom med modstridende meldinger. En nyhed, Jonas Wille selv åbnede for tre måneder forinden over for et norsk medie. Nordmanden er dog tryg ved sit valg om Mors-Thy:

- Mors-Thy var konkrete tidligt i forløbet, og mit kendskab til klubben og de gode mennesker på Mors og i Thy har givet mig tryghed i processen og gjort det lettere for mig at tage beslutningen. Mors-Thy er en solid klub med en tryg økonomi, hvilket har været vigtigt for mig efter min oplevelse i HC Midtjylland, siger Jonas Wille i pressemeddelelsen.

Første udenlandske islæt hos Mors-Thy

Hos nordjyderne vækker det begejstring, at de nu har fået Jonas Wille tilknyttet. Nordmanden bliver det første udenlandske islæt på trænerposten.

- Wille er en rutineret håndboldtræner med et omfattende CV.

- Vi havde en spændende dialog med Jonas for tre år siden, og kendskabet og relationen fra dengang har været medvirkende til en relativt hurtig proces denne gang. Jonas har stor passion for talentarbejde og dertil lagt hans menneskelige egenskaber og store håndboldfaglighed, så synes vi, at han er perfekt matchet med Mors-Thy Håndbold, lyder det fra sportschef Henrik Hedegaard.

Kontrakten begynder til sommer og løber til og med sæsonen 2022/23.