Håndbold

Nordmand erstatter dansk landsholdsfløj i BSH

Nordmanden Aksel Horgen overtager pladsen på højre fløj hos Bjerringbro-Silkeborg efter denne sæson.

Når fløjspilleren Johan Hansen til sommer skifter fra Bjerringbro-Silkeborg til Bundesliga-klubben Hannover, bliver der en plads ledig i den danske topklub.

Den plads står 23-årige Aksel Horgen fra norske Drammen klar til at overtage. Det skriver Bjerringbro-Silkeborg fredag i en pressemeddelelse.

- Jeg har fulgt klubben de sidste to-tre år, og det er et hold, som altid ønsker at kæmpe med om medaljer i Danmark, hvilket tiltaler mig meget, siger Aksel Horgen.

Samtidig slår det norske talent fast, at han forventer, skiftet bliver næste store skridt i håndboldkarrieren.

- Mit indtryk af den danske liga er, at det er et trin op på alle planer. Der er generelt et højere niveau på alle hold i den danske liga, end hvad der er i Norge. Samtidig er der en meget større interesse for håndbold i Danmark.

'En meget talentfuld fløj'

Efter fire runder topper hans norske klub Drammen lige nu den hjemlige liga, og hos Bjerringbro-Silkeborg kalder cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen den unge nordmand for en af de mest spændende spillere i Norden på højre fløj.

- Aksel Horgen er en meget talentfuld fløj, som har gode forudsætninger for at udvikle sig yderligere i de kommende sæsoner. Han er en fysisk stærk spiller med stort engagement og er også teknisk på et meget højt niveau.

- Derudover er han også en vellidt holdspiller, som bidrager til holdet på og uden for banen, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

I sidste sæson blev Aksel Horgen valgt som årets spiller i den norske liga.