Håndbold

Kolding-spiller er tilbage, efter han besvimede med 120 km/t på motorvej

En helt normal træningsdag i januar endte med at blive et mareridt for håndboldspilleren Chris Jørgensen. Nu er han endelig tilbage på håndboldbanen.

Med 120 kilometer i timen på motorvejen besvimede Chris Jørgensen i sin bil 14. januar 2019. Han var på vej til morgentræning i sin gamle klub SønderjyskE.

Det var jo sådan, at jeg ikke kunne finde ord, når jeg skulle tale. Det var enormt krævende for mig

Chris Jørgensen, håndboldspiller

Han sidder i sin bil og hører podcast, da han lige pludselig begynder at føle sig utilpas.

- På et tidspunkt begynder jeg at få det lidt dårligt, og jeg tænker, at jeg hellere må sætte farten ned og lægge mig ind i inderbanen, fortæller Chris Jørgensen.

- Jeg kan ikke rigtig fornemme, hvorfor jeg får det dårligt. Men det gør jeg i hvert fald. Det næste, jeg tænker, er, at det føles som om, at blodet forsvinder fra mit ansigt. Så jeg kigger op i bakspejlet for at se, om jeg er hvid i hovedet. At jeg kigger op i spejlet, er det sidste, jeg husker. Det næste, jeg husker, er, at jeg vågner op, og alt er smadret. Jeg hænger på hovedet, fordi bilen er væltet rundt.

Sådan beskriver han selv hændelsen, der har sendt håndboldspilleren på sidelinjen i snart et år med en voldsom hjernerystelse..

'Jeg var helt ødelagt'

Men kampen for at komme tilbage på håndboldbanen har været en lang og hård proces for den 32-årige håndboldspiller.

Playmakerens hjernerystelse har nemlig været omfattende.

- Det var rigtig svært. Selv basale ting som at føre en samtale med min kæreste eller have besøg af andre, kunne jeg slet ikke overskue. Jeg fik så ondt i hovedet hver gang.

- Hvornår jeg kunne komme tilbage og spille håndbold, var egentlig det eneste, jeg havde i tankerne. Og det er jo lidt paradoksalt, når man ikke engang kan se fjernsyn eller føre en samtale, fordi man ikke kan huske ordene. Det var jo sådan, at jeg ikke kunne finde ord, når jeg skulle tale. Det var enormt krævende for mig, forklarer Chris Jørgensen.

Når man besvimer med 120 kilometer i timen på en motorvej, så er man heldig, hvis man overlever

Chris Jørgensen, håndboldspiller

Hjernerystelsen vidste Chris Jørgensen faktisk først, han havde fået, da han blev udskrevet fra hospitalet.

- De første tegn på, at jeg havde ondt i hovedet, kom først, da jeg blev udskrevet fra hospitalet. Jeg tror, det er tre dage efter, hvor jeg kommer ud i lyset. Det gik helt galt for mig. Jeg fik det virkelig dårligt og fik kvalme. Jeg var helt ødelagt. Der kunne jeg godt regne ud, at der var et eller andet, der ikke var, som det skulle være.

Føler sig heldig

Selvom bilulykken har haft store konsekvenser for Chris Jørgensen, føler han sig stadig rigtig heldig.

Den voldsomme ulykke kunne nemlig have endt meget værre end ’blot’ en hjernerystelse. Heldigvis var der ikke andre, der var involveret, hvilket Chris Jørgensen priser sig lykkelig for.

- Når man besvimer med 120 kilometer i timen på en motorvej, så er man heldig, hvis man overlever. Og det var jeg også. Jeg var meget heldig.

Når Chris Jørgensen nu er tilbage, bliver det som en nøglefigur på sit nye KIF Kolding-mandskab. Det fortæller holdets cheftræner.

- Han er generalen i vores angrebsspil og styrer banen, siger Ulf Sivertsson til TV 2 SPORT.

Lørdagens kamp resulterede ikke i en sejr for KIF Kolding, der tabte lørdagens kamp 26-34 på hjemmebane til Fredericia. Her scorede Chris Jørgensen på tre af sine syv forsøg.