Håndbold

Skanderborg-spillers knæskal gik af led i voldsomt uheld

Christina Haahr skreg af smerte, da hendes knæskal gik af led to steder kort inde i kampen mod Odense Håndbold.

Advarsel: Voldsomme billeder i videoen over artiklen.

De tilskuere, der mandag aften var taget i Odense Idrætshal for at se håndbold, kommer ikke til at glemme den oplevelse lige foreløbigt.

Ikke på grund af kampen mellem storfavoritterne fra Odense Håndbold, der sikkert vandt over Skanderborg Håndbold, men grundet en skrækindjagende skade til den bare 21-årige Skanderborg-playmaker Christina Haahr.

Kampen var dårligt begyndt, før Christina Haahr lå skrigende i smerte på trægulvet. Knæskallen var gået af led, og de alt overdøvende smerteskrig var ikke til at tage fejl af. Hverken for med- og modspillere eller de fremmødte tilskuere.

- Det er mig, der kommer først ind, så jeg er naturligvis lige lidt rystet, da jeg ser det. Jeg har ikke lige set sådan et ben før, fortalte Skanderborg-træneren Jeppe Vestergaard til TV 2 SPORT efter kampen.

Det var et hændeligt uheld, der fik Skanderborg-spilleren galt afsted. Det højre ben nærmest låste hos Christina Haahr og optagelserne fra uheldet viste tydeligt, at knæskallen gik af led med det samme.

Skanderborg-spilleren blev omgående behandlet på banen og fik blandt andet hjælp af flere folk fra Odense Håndbold, inden hun blev transporteret til Odense Universitetshospital.

- Hun er blevet kørt på hospitalet og skal scannes, men hendes knæ er gået ud af led på to måder, så hendes knæskal sad omme på siden, og så stak underbenet ud til højre. De frygter selvfølgelig, at det er meget alvorligt, kunne Skanderborg-træner Jeppe Vestergaard forklare til TV 2 SPORT efter kampen.

Tydeligt berørte spillere

Det var ikke kun Skanderborg-træneren, der var rystet over den voldsomme skade til Christina Haahr.

- Selvfølgelig bliver man påvirket. Hun skreg jo helt vanvittigt, og Sofia Deen stod midt på banen og var nærmest ved at græde, sagde Sidsel Mejlvang fra Skanderborg Håndbold efter kampen til TV 2 SPORT.

Også landsholdsspilleren Kathrine Heindahl kunne se med det samme, at den var helt galt med Skanderborg-spilleren.

- Det er aldrig sjovt at se sådan noget. Jeg forsøger at gå hen og give hende et klap på skulderen og kan så se, at knæet sidder helt forkert. Det er altid træls at se. Det er synd, og der er ikke nogen, der fortjener at skulle igennem det.

Skanderborg endte med at tabe 31-26 til Odense Håndbold, der nu indtager førstepladsen i kvindernes håndboldliga.

Det vides endnu ikke, hvor lang en pause, der venter for den uheldige Christina Haahr.