Håndbold

- Lindberg er en af de bedste på sin position, siger Nikolaj Jacobsen

Nikolaj Jacobsen forventer at have Mikkel Hansen til rådighed ved Golden League.

Der var genvalg til Hans Lindberg, da landstræner Nikolaj Jacobsen mandag udtog truppen til Golden League-stævnet senere i oktober.

Højrefløjen har siden foråret holdt en pause fra landsholdet, hvilket Jacobsen har udnyttet til at træne alternativer på positionen. Men han er glad for at have Lindberg tilbage, som han har haft en løbende dialog med.

- Vi er tæt på en slutrunde, og der skal jeg udtage de to bedste. Lige nu er Hans og Lasse (Svan, red.) det. Men vi kigger også på, hvem der kan tage over fra dem, når de ikke længere er med.

- Jeg har det rigtig fint med, at jeg mellem slutrunderne har mulighed for at bruge en Johan Hansen og give ham noget erfaring, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

En af de bedste højrefløje

Udtagelsen skal bestemt ikke ses som en gestus fra landstræneren for de 16 år, Lindberg har været en del af landsholdet.

I sæsonens otte ligakampe har Lindberg scoret 58 mål for Füsche Berlin. Det er næstflest af alle spillere i Bundesligaen. Derfor mener Jacobsen, at Lindberg i den grad har fortjent udtagelsen.

- Man bliver udtaget på det, man præsterer og ikke så meget, hvad der sker på alderen. Hans viser gang på gang, at han tilhører en af de bedste på den position.

- Han har spillet fremragende i Berlin og er i fysisk god forfatning, pointerer landstræneren.

Mikkel Hansen i bedring

Mikkel Hansen er på trods af en hjernerystelse også en del af truppen.

Den danske stjerne spillede sidst en ligakamp den 11. september, hvorefter han slog hovedet under en træning. Det har betydet, at han har misset flere liga- og Champions League-kampe.

Jacobsen kan dog fortælle, at der er fremgang hos PSG-spilleren.

- Mikkel er i klar bedring, og han er fuldt med fra om 14 dage. Hvis ikke må vi tage vores forhåndsregler. Men som det ser ud nu, regner jeg med at have ham til rådighed, fortæller den danske landstræner.

Danmark møder Frankrig den 24. oktober.