Håndbold

Viborg-profil ude med korsbåndsskade

Laura Damgaard scorede 290 mål for EH Aalborg i grundspillet i sidste sæson. Viborg HK's Instagram

Viborg HK's Laura Damgaard har beskadiget sit bagerste korsbånd i højre knæ.

Sidste sæsons ligatopscorer i kvindernes grundspil, Laura Damgaard, kan være ude i op til et halvt år.

Tirsdag fik hun og Viborg HK svar på scanningen af profilens højre knæ, og det viste skader på det bagerste korsbånd. Derfor regner klubben med en pause på mellem fire og seks måneder.

- Vi håber at Laura kommer endnu stærkere tilbage. Hun er en rigtig vigtig brik i vores angrebsspil og har spillet godt for os indtil nu. Hun er rekrutteret præcis til at kunne løse nogle af en-mod-en opgaverne og skabe overtal, og det har hun været dygtig til i den indledende fase.

- Vi kan desværre ikke ændre på det skete, og nu er der andre spillere, der må trække et lidt større læs. Vi skal have Line Haugsted helt op i gear, og så kommer Carin Strömberg og Kristina Jørgensen til at spille mere på playmakerpladsen. Vi må løse det med de kræfter, vi har i truppen, oplyser Viborgs træner, Jakob Vestergaard, i en pressemeddelelse.

Landede forkert

Skaden opstod i første halvleg i lørdagens ligakamp mod Damgaards tidligere klub EH Aalborg. Damgaard landede forkert efter et skud og faldt til jorden i store smerter. Efter kampen kunne hun dog halte rundt.

I sidste sæsons grundspil scorede hun 290 mål. I denne sæson har den 23-årige bagspiller scoret 18 mål i 5 kampe.

Uden hende på holdkortet vandt Viborg HK tirsdag aften over København Håndbold, som de lå side om side med inden kampen.

Dermed er holdet begyndt sæsonen med fem sejre i syv kampe. Det rækker til en andenplads, da de har en bedre målscore end Herning-Ikast og Odense med samme pointantal. Herning-Ikast har dog spillet en kamp færre.