Håndbold

Danske håndboldfans vil valfarte til Danmarks EM-kampe i Malmø

Danske håndboldfans i Malmø 20. januar 2011. Her vandt Danmark 34-29 over Kroatien. Liselotte Sabroe / Scanpix

90 procent af billetterne til januars EM-kampe i Malmö Arena er solgt. 80 procent af dem er købt af danske håndboldfans.

Det tegner til at blive en dansk håndboldfest i Malmø i januar - nøjagtig som det var ved VM i 2011, hvor de danske håndboldherrer vandt sølv.

Foreløbig er 90 procent af de budgetterede billetter til de EM-gruppe- og -mellemrundekampe, der skal spilles i Malmö Arena, solgt, og 80 procent af dem er købt af danskere.

Det oplyser Krister Bergström, der er vicedirektør i organisationen bag europamesterskabet, til svenske Expressen.

- Der bliver kanonkampe hver dag. Og her står det allerede klart, at danskerne dominerer billetkøbet, siger Krister Bergström.

Kan få gentagelse af VM-brag mod Sverige

Danmark skal spille sine gruppekampe i Malmö Arena, hvor der er plads til 15.500 tilskuere, og hvis Nikolaj Jacobsens hold går videre til mellemrunden, bliver holdet i Malmø.

Avancerer også Sverige og Norge til mellemrunden, vil de to nationer tilslutte sig danskerne i Malmø.

Dermed kan vi få en gentagelse af VM-mellemrundekampen mellem Danmark og Sverige i netop Malmø i 2011, hvor de svenske spillere trods hjemmebanen følte, at de nærmest var på udebane.

- For os var det næsten som at spille på udebane, siger Kim Andersson til Expressen.

Danmark vandt kampen 27-24 efter en pauseføring på 17-11.

Opfordrer de svenske fans til at vågne

Krister Bergström håber, at de svenske håndboldfans snart forstår alvoren.

- Naturligvis er der stadig billetter at få for vores gule venner. Nu håber vi, at den lokale fan vågner. Hvis man vågner for sent, er der en risiko for, at man ikke får en plads i arenaen, siger han.

EM 2020 bliver afviklet i tre svenske byer (Stockholm, Malmø og Gøteborg), to østrigske byer (Wien og Graz) og én norsk by (Trondhjem). Der er turneringsstart 10. januar, og 26. januar bliver EM-guldet uddelt.

De danske håndboldherrer er regerende olympiske mestre og verdensmestre.