Håndbold

Ligaprofil sendes hjem til Norge – har en hjernerystelse

Herning-Ikast Håndbold sender Helene Fauske hjem til Norgen for at pleje en hjernerystelse.

Herning-Ikast Håndbold må undvære en af holdets største profiler på ubestemt tid.

Det er den norske bagspiller Helene Fauske, der må nøjes med at se holdkammeraterne i aktion frem for selv at spille, efter hun for knap en uge siden slog hovedet efter en hård tackling i ligakampen mod TTH Holstebro.

Den 22-årige nordmand har pådraget sig en hjernerystelse.

- Vi tager ingen chancer med hende, fortæller Herning-Ikasts cheftræner, Mathias Madsen, der har svært ved at sætte et estimat på, hvor længe han skal undvære sin store profil.

- Vi synes, hun er i bedring, men der skal ikke særlig meget til, før at det vender tilbage. Så det kan være alt fra 14 dage til resten af efterårssæsonen. Vi kommer ikke til at se Fauske tilbage, før hun er 100 procent klar.

Rejser til Norge

Helene Fauske havde ellers fået en stærk start på denne sæson. I de første syv kampe har nordmanden scoret 31 mål og har generelt vist sig som en af nøglebrikkerne på Herning Ikast-holdet.

For at sikre, at holdet hurtigst muligt for glæde af de evner igen, har midtjyderne valgt at sende Helene Fauske hjem til Norge.

- Hun rejser til Norge onsdag, så hun kan være sammen med familien og få lov til at blive testet igennem hos Olympia Toppen (Norges svar på Team Danmark, red.), som har rigtig mange midler til rådighed, fortæller Mathias Madsen til TV 2 SPORT

- Vi vil ikke sætte spillernes helbred på spil - især ikke med hovedskader, hvor det kan ende rigtig trist.

I spil til Norges VM-hold

22-årige Helene Fauske har spillet 23 landskampe for det norske landshold.

30. november begynder VM i håndbold, og her håber Herning Ikast-spilleren på, at hun får endnu flere landskampe og bliver udtaget til den trup, der skal forsøge at vinde VM for fjerde gang.

- Det er en svær situation for hende - især når man kigger frem imod, at der er et VM lige om hjørnet, hvor Fauske helt sikkert var i spil til at komme med for Norge, siger Mathias Madsen til TV 2 SPORT.

- Jeg er rigtig ked af det på Fauskes vegne. Hun er indbegrebet af en dybt professionel håndboldspiller, der går forrest i alle henseender. Vi håber, hun kan komme i kamp igen forholdsvis hurtigt, men vi kan ikke gøre så meget ved det, udover at det er hovedet, der skal komme sig.