Her er den danske VM-trup – to pladser fortsat åbne

Landstræneren har sat navne på 16 af de 18 spillere, der skal spille ved VM i Japan i næste måned.

Kvindernes VM-slutrunde nærmer sig med hastige skridt, og nu har Klavs Bruun Jørgensen udtaget de første 16 kvinder, der skal repræsentere de danske farver i det østlige Asien.

Landstræneren har indtil videre valgt at holde to pladser åbne i truppen.

- Vi har haft denne gruppe som en fast stamme omkring landsholdet i et langt stykke tid nu, og her har de overbevist os om, at de er de bedste til at løse opgaven, siger Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse.

- Vi er meget tilfredse med det, vi har set i de seneste landsholdssamlinger, og ikke mindst den udvikling de her 16 spillere har været igennem over en lang periode.

Comeback til Burgaard

I landstrænerens VM-trup er der blevet plads til slutrunde-comeback for Louise Burgaard, der senest var med ved VM i 2017, hvor Danmark tabte kvartfinalen til Sverige.

Burgaard repræsenterede senest det danske landshold ved Golden League-stævnet i marts, og hun er indtil videre den eneste venstrehåndet bagspiller i truppen.

- Burgaard kommer helt sikkert til at spille rigtig meget, men vi kommer også til at spille med en højrehåndet i den side, fordi det giver vores spil en anden dynamik, og det har hidtil været rigtig fint, siger landstræneren til TV 2 SPORT.

Odense-spilleren Freja Cohrt kan samtidig se frem til at spille sin første A-slutrunde, efter hun blev sorteret fra til EM-truppen sidste år.

En plads går formentlig til målvogter

Den danske landstræner meddeler ikke, hvornår de sidste to spillere bliver udtaget, men meget tyder på, at den ene plads i VM-truppen kommer til at gå til en tredje målvogter.

- Den ene af de to reserver vil højst sandsynlig blive en målmand, da vi ikke bare kan sætte en af markspillerne ind på mål. Og tidsforskellen er bare voldsom, så der bliver vi nødt til at gardere os, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Den sidste plads til en markspiller er, hvis der skulle komme en skade inden for de her 42 dage, så bliver vi nødt til at vurdere, hvad det så er vi skal have med i stedet for. Det vil vi ikke lægge os fast på endnu.

Danmark spiller første kamp ved VM-slutrunden 30. november, hvor de møder Australien.

Udover Australien er Danmark i gruppe med Frankrig, Tyskland, Sydkorea og Brasilien.

Danmarks foreløbige VM-trup:

Målvogtere: Sandra Toft (Brest Bretagne), Althea Reinhardt (Odense)

Stregspillere: Stine Bodholt (Nantes), Kathrine Heindahl (Odense), Sarah Iversen (Herning-Ikast)

Fløjspillere: Lærke Nolsøe (Nykøbing Falster), Trine Østergaard (Odense), Freja Cohrt (Odense), Simone Böhme (Siófok KC)

Bagspillere: Anne Mette Hansen (Györ), Stine Jørgensen (Odense), Kristina Jørgensen (Viborg), Mie Højlund (Odense), Louise Burgaard (Metz), Lotte Grigel (Nantes), Line Haugsted (Viborg)