Håndbold

- Jeg kan ikke forstå, hun ikke er med, siger ekspert om dansk VM-trup

Trine Nielsen er ikke overrasket over Klavs Bruun Jørgensens VM-trup, men hun havde gerne set Mia Rej som en del af landsholdet.

Fredag blev der sat navn på 16 af de 18 spillere, der skal repræsentere Danmark ved VM i Japan, der begynder i næste måned.

For TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen er truppen faldet ud helt som forventet.

- Det er den gamle garde. Det er spillere, Klavs Bruun Jørgensen har arbejdet med i meget lang tid. For mig at se er der ikke de store overraskelser i truppen, siger Trine Nielsen.

- Jeg synes, vi har et landshold, hvor mange spillere kan levere et rigtig højt topniveau. Men det bliver holdet, der skal bære det her igennem. Det bliver en holdpræstation.

Håndboldeksperten havde dog gerne set kvindeligaens topscorer Mia Rej i truppen. I de første otte kampe af sæsonen har hun scoret 60 mål for København Håndbold.

Landstræneren har stadig to pladser åben i sin VM-trup, og hvis det står til Trine Nielsen, skal den ene af de to gå til den 29-årige bagspiller.

- Jeg synes, der skal være plads Mia Rej. Jeg kan ikke forstå, hun ikke er med. Hun har været så godt spillende. Da hun blev skadet i sin tid, var hun så godt kørende, og nu har hun vist, at hun det er hun stadigvæk.

I september sidste år rev Mia Rej sit korsbånd over i en kamp for landsholdet. Hun hun fik comeback for to måneder siden.

Naturligt comeback til Burgaard

I truppen er der også blevet plads til Louise Burgaard, der senest var med til en slutrunde i 2017.

27-årige Burgaard skiftede i sommer til franske Metz, og i fraværet af det normale førstevalg på højrebacken, Mette Tranborg, er hun en fuldgod erstatning for Odense-spilleren, mener Trine Nielsen.

- Det er helt naturligt. I fraværet af Tranborg er hun den oplagte kandidat på den position, og hun har været godt spillende. Jeg er spændt på at se, om skiftet til Frankrig har givet hende noget mere hår på brystet, forklarer håndboldeksperten.

Åben gruppe ved VM

Ved VM i Japan møder Danmark i gruppespillet Australien, Frankrig, Tyskland, Sydkorea og Brasilien. En gruppe, hvor de danske håndboldkvinder, har gode chancer for at spille sig videre.

- De kan blive nummer et, og de kan blive nummer fire i den pulje. De har alle muligheder for at spille sig rimelig langt i turneringen. Problemet er, at de krydser med en sindssygt svær pulje med blandt andre Norge og Holland. Men det er svært at spå om et dansk landshold, der ikke har spillet landskamp længe.

Danmark spiller første kamp ved VM-slutrunden 30. november, hvor de møder Australien.

Danmarks foreløbige VM-trup:

Målvogtere: Sandra Toft (Brest Bretagne), Althea Reinhardt (Odense)

Stregspillere: Stine Bodholt (Nantes), Kathrine Heindahl (Odense), Sarah Iversen (Herning-Ikast)

Fløjspillere: Lærke Nolsøe (Nykøbing Falster), Trine Østergaard (Odense), Freja Cohrt (Odense), Simone Böhme (Siófok KC)

Bagspillere: Anne Mette Hansen (Györ), Stine Jørgensen (Odense), Kristina Jørgensen (Viborg), Mie Højlund (Odense), Louise Burgaard (Metz), Lotte Grigel (Nantes), Line Haugsted (Viborg)