Håndbold

Officielt: Morten Olsen på plads i GOG

Fredag er landsholdsspilleren Morten Olsen blevet præsenteret i den fynske håndboldklub GOG, der sidste sæson vandt DM-sølv.

En olympisk mester og verdensmester med dansk pas vender hjem til den danske håndboldliga.

Som TV 2 SPORT kunne erfare i slutningen af april fortsætter landsholdsspilleren Morten Olsen sin karriere i den fynske håndboldklub GOG. Aftalen mellem parterne blev offentliggjort på et pressemøde i Gudme fredag middag.

Olsen trækker den gule trøje over hovedet fra næste sæson, når hans kontrakt med den tyske bundesligaklub TSV Hannover-Burgdorf er udløbet.

- Der var selvfølgelig mange grunde til at vælge GOG. Én ting er, at alderen også er blevet lidt høj, så det var på tide at vende hjem med familien, siger Morten Olsen på pressemødet.

- For mig er GOG den eneste klub, som repræsenterer det, som jeg også står for. Og de tre år, jeg havde i GOG som ungdomsspiller, har altid betydet meget for mig. Dem husker jeg som helt fantastiske. Så det er med glæde at kunne få lov til at komme hjem til GOG.

Bidrager med rutine i en ung trup

Den 35-årige playmaker med det kølige overblik, den store taktiske forståelse og ikke mindst den enorme skudkraft har skrevet under på en treårig aftale med sidste sæsons DM-sølvvindere. Aktuelt er fynboerne nummer syv i herreligaen.

GOG-direktør Kasper Jørgensen glæder sig til tilførslen af Morten Olsens rutine til en ung trup.

- Det har været et stort ønske for os at få Morten tilknyttet. Noget af det, Morten kan, er noget af det, vi søger. Han har stor erfaring gennem et stort katalog af klubber og landsholdspræstationer, som virkelig kan bidrage med noget hos os. Det er vi meget glade for, siger GOG-direktør Kasper Jørgensen på pressemødet.

- Det er en stor dag for GOG, og det er en dag, hvor vi kan tillade os at sige, at det er det største navn, vi har præsenteret i de seneste ti år. Vi glæder os meget til at se Morten på banen.

Lyn-analyse

Det er fantastisk. For GOG og for ligaen. Det er en topprofil, der spillede en afgørende rolle i dansk herrehåndbolds to største triumfer, OL i 2016 og VM i 2019, og så styrer han for tiden Bundesligaens tophold. Morten Olsen er en teamleder, han er en førerhund. Han er strategisk meget dygtig, og han vil - positivt ment - også gerne bestemme. Han er sjældent dygtig i afleveringsspillet, og han har en fantastisk fornemmelse for, hvor der er allermest brug for bolden.

Ti år i udlandet giver skattefordel

Når Morten Olsen skifter til GOG næste sommer, er det efter ti år i udlandet. Dermed kan han komme hjem på den såkaldte forskerordning, der betyder, at han er berettiget til at 'slippe' med en lavere skatteprocent end andre danskere med samme indtægt.

Morten Olsen

  • 2003-2005 GOG Håndbold
  • 2005–2006 HF Mors
  • 2006–2007 Viborg HK
  • 2007–2010 Bjerringbro-Silkeborg
  • 2010-2013 TSV Hannover-Burgdorf
  • 2013-2015 Saint-Raphaël Var
  • 2015 Al Rayyan SC
  • 2015-2020 TSV Hannover-Burgdorf
  • 2020- GOG Håndbold

Morten Olsen stammer oprindeligt fra Sjælland, og med en håndboldfremtid på Fyn vil han også rent geografisk komme tættere på sit "hjem".

Før skiftet til Tyskland i 2010 spillede Olsen for Bjerringbro-Silkeborg. Tidligt i karrieren, fra 2003 til 2005, var han forbi GOG, hvor han også fik sin seniordebut, inden turen gik videre til HF Mors og Viborg HK.

Siden sin landsholdsdebut i 2006 har Morten Olsen spillet 91 landskampe og scoret 199 mål for Danmark.

Han er en del af Nikolaj Jacobsens landshold, der i næste uge spiller Golden League. Torsdag 24. oktober er modstanderen Frankrig i Aarhus, og to dage senere venter enten Norge eller Spanien i Aalborg.