Håndbold

- Det er helt vildt, siger Burgaard om VM-udtagelse

Efter en misset slutrunde i 2018 skal Louise Burgaard igen kæmpe for medaljer til Danmark ved en håndboldslutrunde.

- Jeg er bare ovenud lykkelig over at skulle til en slutrunde igen og repræsentere Danmark.

Ordene kommer fra 27-årige Louise Burgaard, som officielt blev udtaget til den kommende slutrunde af landstræner Klavs Bruun Jørgensen fredag.

- Og så til et verdensmesterskab i Japan. Det er helt vildt, siger Burgaard til TV 2 SPORT over en telefonforbindelse fra Frankrig.

I sommer skiftede den danske bagspiller, der indtil da havde spillet hele karrieren i den hjemlige liga, til Metz. Et skifte som har været afgørende for slutrunde-comebacket.

- Ja, det tror jeg helt sikkert, at det har. Både personligt, forsvarsmæssigt og angrebsmæssigt har det været over al forventning indtil videre, siger Burgaard.

- Et stort smil

Louise Burgaard var inden skiftet til Frankrig, hvor hun ikke mestrer sproget, blevet advaret om tilvænningsperioden.

Men forberedende møder med blandt andre assisterende landstræner Lars Jørgensen og sportspsykologer har sammen med en god portion ærgerrighed gjort det hele meget nemmere, fortæller Burgaard.

- Jeg er megaglad for mit skifte til Frankrig. Det har været megafedt, og jeg synes allerede, at min udvikling er opadgående. Jeg er bare et stort smil. Og det kan man også se på banen, når jeg spiller, siger den tidligere Herning-Ikast-spiller.

- Selvfølgelig er det stadig megasvært med sproget. Jeg forstår da langtfra alting, men jeg har heldigvis nogle gode holdkammerater, der hjælper mig, og jeg går til franskundervisning ofte, siger Burgaard.

Hun lægger ikke skjul på, at det at skulle lære et nyt sprog, en ny kultur og en ny måde at spille på til tider har gjort hende træt, men Burgaard har bestræbt sig på at være åbensindet, som hun er blevet rådet til.

- Jeg er megaærgerrig for at lære, og det, tror jeg, gør deres indstilling til mig rigtig god, fordi de ved, at jeg prøver både at tale og forstå.

Eneste venstrehåndede bagspiller

Selv om Louise Burgaard blev fravalgt til europamesterskaberne i 2018, har hun aldrig været i tvivl om, hvorvidt hun ville komme med igen.

- Jeg har hele tiden håbet og kæmpet for at komme tilbage på landsholdet. Håbet har aldrig været slukket. Slet ikke. Jeg er en fighter, og nu står jeg og skal til slutrunde igen og vil gøre alt for, at vi gør det godt som hold.

Til VM forventes Burgaard som eneste venstrehåndede bagspiller i truppen at få en stor rolle.

- Burgaard kommer helt sikkert til at spille rigtig meget, men vi kommer også til at spille med en højrehåndet i den side, fordi det giver vores spil en anden dynamik, og det har hidtil været rigtig fint, sagde landstræner Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT i forbindelse med udtagelsen.

- Jeg skal bare være mig og taknemmelig for, at jeg får chancen. Jeg skal spille på den måde, som jeg gør, og byde ind med en masse vildskab og god energi fra højrebacken. Det glæder jeg mig bare sindssygt meget til, afslutter Louise Burgaard.

VM i Japan starter 30. november. Danmark er i gruppe med Frankrig, Tyskland, Sydkorea, Brasilien og Australien.