Håndbold

Ligatopscorer 'græder ikke om natten' over manglende VM-udtagelse

Mia Rej er trist over ikke at være udtaget til VM-slutrunden i december, men glæder sig mere over sin gode efterårssæson.

Den 18. august gjorde Mia Rej comeback i en træningsturnering for sin klub efter næsten et års skadespause.

Alligevel havde hun allerede håbet at komme med i Klavs Bruun Jørgensens VM-trup, der blev udtaget 18. oktober.

Men ligatopscoreren var ikke blandt de 16 spillere, landstræneren i første omgang har udtaget til slutrunden i Japan.

- Der er trist ikke at blive udtaget. Selvfølgelig vil du altid gerne på landsholdet og specielt til slutrunder, siger Mia Rej til TV 2 SPORT.

Men den 29-årige København-bagspiller, der rev sit korsbånd over i kamp for landsholdet sidste år, er med egne ord ikke ved at dø over ikke at være udtaget. Hun glæder sig i stedet over et håndboldcomeback, der er gået langt over forventning.

- I starten, da jeg kom tilbage fra min knæskade, tænkte jeg, at det var fuldstændig urealistisk at skulle med til en slutrunde, men i takt med jeg selv syntes, at jeg startede godt, havde jeg måske et håb om det, fortæller Mia Rej.

Jeg kan ikke forstå, hun ikke er med

Trine Nielsen, håndboldekspert

- Men Klavs har valgt de 16, som han mener har størst chance for at præstere for Danmark i december, og det har jeg respekt for.

Koncentrerer sig om klubben

I forbindelse med sit comeback for København Håndbold tidligere på året erkendte Mia Rej, at perioden havde været hård.

- Du ved ikke, hvad du kan forvente, når du kommer tilbage fra sådan en skade, så jeg er absolut overrasket over, at jeg – 7-9-13 – har spillet så godt, som jeg har gjort, siger Mia Rej i dag.

- Så længe jeg spiller godt, og vi vinder i klubben, så har jeg det godt. Og hvis det så på et eller andet tidspunkt bærer frugt i form af, at jeg også bliver udtaget til landsholdet, er det klart, at jeg bliver ekstra glad.

60 mål har Mia Rej lavet i sine første otte ligakampe efter knæskaden. Det er seks mere end Jane Schumacher, der har scoret næstflest.

- Jeg koncentrerer mig fuldstændig om at præstere i København Håndbold. Og så er jeg ret sikker på, at hvis jeg præsterer på det niveau, som jeg har gjort kontinuerligt gennem længere tid, skal jeg nok få chancen igen. Men det er ikke sådan, at jeg går og ringer til Klavs, griner Mia Rej.

Jeg græder ikke om natten over ikke at være udtaget

Mia Rej, København Håndbold

- Jeg er ret sikker på, at han holder øje med, hvad der sker, og at han følger den udvikling, jeg er i. Men jeg græder ikke om natten over ikke at være udtaget.

To pladser tilbage i truppen

TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen er overrasket over, at landstræneren ikke i første omgang har fundet plads til ligatopscoreren i VM-truppen.

- Jeg synes, der skal være plads Mia Rej. Jeg kan ikke forstå, hun ikke er med. Hun har været så godt spillende. Da hun blev skadet i sin tid, var hun så godt kørende, og nu har hun vist, at hun det er hun stadigvæk, sagde Trine Nielsen i forbindelse med fredagens udtagelse.

Den manglende udtagelse kom ikke bag på Mia Rej, der allerede uger forinden havde talt med Klavs Bruun Jørgensen.

I landstrænerens VM-trup mangler to pladser endnu at blive udfyldt inden slutrundestart 30. november. Men bruger København-spilleren ikke meget krudt på at spekulere over.

- Spil godt i København, vind kampe og fortsæt den gode stime, lyder mantraet for Mia Rej.

- Og så kan det være, at en af de to pladser er til mig. Det kan også være, at de ikke er.

- Jeg tror også, det kommer an på, hvad han skal bruge. Han skal jo formentlig have en ekstra målmand med. Skal han også have en ekstra højre back med? Nogle gange kan du spille nok så godt, men hvis det ikke er det, der er brug for, så er det, som det nu en gang er, siger Mia Rej.