Håndbold

Debutant rørt over VM-udtagelse: - En ud-af-kroppen-oplevelse

25-årige Freja Cohrt er udtaget til sin første A-slutrunde for Danmark, VM til december.

Den eneste debutant i Klavs Bruun Jørgensens VM-trup hedder Freja Cohrt.

Udtagelsen til hendes første A-slutrunde har været forbundet med ikke så få følelser.

- Det er sindssygt stort, og jeg har svært ved at finde ord for, hvor meget jeg glæder mig, jubler fløjspilleren og tilføjer om meddelelsen fra landstræneren.

- Det var en ud-af-kroppen-oplevelse. Jeg blev selvfølgelig sindssygt glad, men også lidt rørt. Det har været en motivation og min drøm i mange år at komme med til en A-slutrunde, fortæller Freja Cohrt til TV 2 SPORT.

Odense Håndbold-spilleren debuterede på landsholdet i 2015 og var tæt på at komme med til europamesterskabet sidste år, men blev lige præcis forbigået af Klavs Bruun Jørgensen.

Klar efter klubskifte

Men nu er Freja Cohrt klar, mener landstræneren.

- Jeg synes, hun har udviklet sig rigtig, rigtig fornuftigt gennem de seneste par år, og det har gjort, at hun fortjener en plads, sagde Klavs Bruun Jørgensen i forbindelse med fredagens udtagelse.

- Det er Klavs, der mener det. Jeg synes jo, at jeg har været klar før. Jeg har i hvert fald selv følt, at jeg har haft noget at bidrage med på internationalt niveau også. Men jeg er glad for, at han synes, jeg er klar nu, siger Freja Cohrt.

Både landstræneren og den kommende slutrundedebutant er imidlertid enige om, at Freja Cohrts skifte fra Silkeborg-Voel til Odense Håndbold har været givende for hende.

- I Odense er der et pres, som hun har haft gavn af at vænne sig til; at her skal du præstere hver gang. Og jeg synes, at hendes forsvarsspil har været opadgående, efter hun er kommet til Odense især, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Jeg har fundet ud af, at der skulle flere kompetencer til end bare at score mål for at komme med på landsholdet, erkender Freja Cohrt.

Hun og Lærke Nolsøe er venstrefløjene i truppen, der flyver til Japan 21. november. VM starter 30. november, og Danmark er i gruppe med Frankrig, Tyskland, Sydkorea, Brasilien og Australien.