- En trist og kedelig besked, siger landstræner om stregspillers skade

Stregspilleren Simon Hald misser EM og sandsynligvis også OL for de danske håndboldherrer, og det ærgrer landstræner Nikolaj Jacobsen.

Tirsdag modtog landstræner Nikolaj Jacobsen en træls nyhed, da Flensburg-Handewitt meddelte, at Simon Hald forventes ude i otte til ti måneder med en korsbåndsskade.

EM i januar er dermed definivt ude af billedet for stregspilleren. Til stor ærgrelse for den danske landstræner.

- Det er en trist og kedelig besked. Det er f√łrst og fremmest rigtig synd for Simon, men selvf√łlgelig ogs√• for Flensborg og for os p√• landsholdet, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

- Der er ingen tvivl om, at Simon har taget et rigtig stort skridt i den rigtige retning. Efter skiftet til Flensburg synes jeg, han er blevet fysisk stærkere. Han misser en hel sæson i Flensburg. I et år, hvor der både er EM og OL, er det rigtig ærgerligt. Som det ser ud nu, kommer han til at misse begge dele.

Simon Hald rev sit forreste korsb√•nd over i venstre kn√¶, da Flensburg-Handewitts tabte med 31-28 til Aalborg H√•ndbold i Champions League s√łndag.'

En klar svækkelse, mener ekspert

At landsholdet må undvære stregspilleren til EM-slutrunden, er en streg i regningen, mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Det er en klar svækkelse for Danmark, da Simon Hald gjorde det fornuftigt ved VM i de perioder, hvor han var inde. Men i mellemtiden er han blevet fast forsvarsspiller hos Flensburg-Handewitt, og det har han gjort rigtig, rigtig fint.

- S√• er det klart, at det er en sv√¶kkelse, da Nikolaj Jacobsen er sv√¶kket lige omkring forsvarspositionen ‚Äď i og med at den bedste stregspiller, vi havde i VM i Danmark, Anders Zachariassen, ikke spiller fast for Flensburg. S√• det er et problem, siger Bent Nyegaard.

Problemer på stregposition

P√• stregspillerpositionen er Nikolaj Jakobsen i forvejen udfordret f√łr denne uges Golden League-kampe.

Landstræneren må se bort fra Henrik Toft, der ude med en hjernerystelse. Heller ikke René Toft er en del af truppen til Golden League for at skåne den skadesplagede stregspiller.

- Selvom jeg synes, at vi har mange dygtige stregspillere, s√• kan vi ikke blive ved med at hive nye folk op, s√• det efterlader os selvf√łlgelig med et problem.

- Vi håber stadigvæk på, at René Toft kommer sig med sin lyske, og også at Henrik Toft bliver fuldstændig fit med sin hjernerystelse. Er de fit, er de begge to rigtige dygtige og også en del af landsholdet, forklarer Nikolaj Jacobsen.

Til torsdagens Golden League-kamp mod Frankrig råder landstræneren over de tre stregspillere Anders Zachariassen, Magnus Saugstrup og Alexander Lynggaard.