Håndbold

Haugsted frustreret over ny skade inden VM

Den skadesplagede Viborg HK-bagspiller Line Haugsted er træt af de mange skader, men håber på at være hurtigt tilbage på banen.

Line Haugsted har efterhånden vænnet sig til det.

Nok en gang var Viborg HK-profilen forhindret i at deltage i en håndboldkamp, da de mandag aften tog imod oprykkerne fra Horsens.

En blokade i den skulder, hun blev opereret i denne sommer, holder hende ude i øjeblikket.

- Jeg regner med at kunne spille i weekenden (søndag mod Randers, red.), hvis alt går, som det skal. Og ellers kan jeg ikke sige så meget, siger Line Haugsted til TV 2 SPORT.

'Story of my life'

Viborg-bagspilleren blev fredag udtaget til landsholdet, der skal til VM i Japan i slutningen af november. Derfor er skaden ekstra ærgerlig, men hun ved efterhånden, hvordan man modtager dårlige nyheder. Det er nemlig langt fra første gang, at Haugsted døjer med små som store skader.

Sidste år var hun også skadet op til slutrunden og endte med først at slutte sig til den danske EM-trup midt under turneringen i Frankrig.

- Det er supertræls. Men det er lidt story of my life. Jeg har haft rigtig mange små ting, men vi arbejder nu på en lidt mere langsigtet plan for at gøre mig skadesfri. Så jeg gerne får en lidt mere kontinuerlig tid, siger hun og tilføjer:

- Skulderen har desværre taget lidt længere tid, end jeg har regnet med. Men jeg har også døjet med den i otte år, så jeg skal heller ikke sætte for høje forventninger.

I dialog med landstræneren

Høje forventninger eller ej, så håber hun fortsat på, at hun denne gang sidder i flyet sammen med sine landsholdskammerater, når de flyver til Japan den 21. november – ligesom at hun også håber på at få ’lov til’ at spille flere kampe i træk uden skadesproblemer.

- Det bliver frustrerende, og jeg får ikke kontinuerligt spil. Så bliver jeg ikke den bedste version af mig selv.

En flybillet til Japan kræver dog, at hun er i stand til at deltage på lige fod med alle andre, fortæller landstræner Klavs Bruun Jørgensen. De to er i løbende dialog.

- Beskeden er også givet til Line, som jeg også har snakket med hendes træner om, at hvis hun ikke er i stand til at træne de træningspas, som hun skal kunne og spille samtlige kampe uden at tage hensyn til hende, så kan vi ikke tage hende med, siger landstræneren.

De mange skadesproblemer er en konstant irritation for Line Haugsted. Til trods for det har hun ikke overvejet helt at melde fra til slutrunden for at passe på sig selv.

Inden afrejsen samles landsholdet den 18. november. Klavs Bruun Jørgensen vil ikke lægge sig fast på en deadline for Haugsted og eventuelle andre spillere, der døjer med skader.