Håndbold

Landsholdsstreg misser EM – har revet korsbånd over

Simon Hald er ude i otte til ti måneder, efter at Flensburg-spilleren rev sit korsbånd over i en Champions League-kamp søndag.

Det så alvorligt ud, da Simon Hald efter 25 minutters spil faldt til jorden og tog sig til sit venstre knæ i Flensburg-Handewitts møde med Aalborg Håndbold i Champions League.

To dage senere står det nu klart, at mødet med den tidligere arbejdsgiver blev skæbnesvangert for stregspilleren, der rev det forreste korsbånd over i sit venstre knæ i nederlaget til nordjyderne.

- Efter yderligere undersøgelser i Flensburg har MR-scanningen vist, at det forreste korsbånd i venstre knæ er revet over. Simon skal gennemgå en operation i de næste par dage. Vi forventer, at han er ude i otte til ti måneder, siger holdlæge Torsten Ahnsel til klubbens hjemmeside.

Beskeden om skaden har rystet Flensburg-Handewitts træner, der håber, at danskeren kommer sig hurtigt trods de dystre udsigter.

- Vi er alle i chok. Jeg kunne se situationen fra sidelinjen og tænkte straks, at der var sket noget slemt. Jeg er utrolig ked af det på Simons vegne. Vi vil støtte ham som hold så godt som muligt, så han kan være hurtigt tilbage på banen, siger cheftræner i Flensburg-Handewitt Maik Machulla.

Korsbåndsskaden betyder, at 25-årige Simon Hald formentlig ikke kommer i kamp mere i denne sæson for nordtyskerne, og at sommerens OL i Tokyo hænger i en tynd tråd.

Den alvorlige skade er et stort slag for landstræner Nikolaj Jacobsen, der i forvejen må undvære stregspilleren Henrik Toft Hansen til denne uges Golden League-kampe, da han er ude med en hjernerystelse.

Landstræneren har også set bort fra René Toft Hansen til Golden League-kampene for at skåne den skadesplagede stregspiller.

Til torsdagens møde mod Frankrig råder landstræneren over de tre stregspillere Anders Zachariassen, Magnus Saugstrup og Alexander Lynggaard.

EM i håndbold begynder 10. januar og skal spilles i Sverige, Norge og Østrig.