Håndbold

Landstræner: EM-målsætningen er den samme – selv uden Mikkel Hansen

En hjernerystelse har holdt Mikkel Hansen væk fra håndboldbanen i halvanden måned.

Det er fortsat et stykke tid til, at håndboldherrerne tager hul på EM-slutrunden, der begynder 10. januar.

Ikke desto mindre har Mikkel Hansens fravær ved denne uges Golden League-stævne fyldt meget i optakten.

Et eventuelt afbud til EM er endnu ikke på tale, men skulle det ende med en EM-trup uden verdens bedste håndboldspiller, vil det ikke ændre på landstrænerens målsætning for slutrunden.

- Jeg synes, at vi har så mange dygtige spillere, så målsætningen skal stadig være den samme. Også selvom Mikkel ikke skulle være der, siger Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

- Vores målsætning er som altid, at vi skal ramme de semifinaler og så tage den derfra. Kommer vi ligesom i januar ind med en god følelse, så er målsætningen nok at vinde guldet.

Venstrebacken var senest i kamp for sin klub Paris Saint-Germain 11. september, da de spillede mod Nantes i den franske liga.

Ved den efterfølgende træning pådrog Mikkel Hansen sig hovedskaden, der har holdt ham ukampdygtig lige siden. Landsholdstjernen skulle dog snart være klar til at træne med holdkammeraterne igen.

- Grunden til at vi ikke har Mikkel med nu, og Henrik Toft for den sags skyld, er, at de begge gerne skulle være klar til at spille om 14 dage for Paris Sant-Germain. Og så håber vi, at nu når vi ikke har tvunget dem hjem til en samling, at de får den ro, som de har brug for.

- Men jeg satser og tror på, at Mikkel er med og på 100 procent til næste samling i december måned. Ønskescenariet er selvfølgelig at have en af verdens bedste håndboldspillere med. Det tror jeg alle trænere gerne vil, siger landstræneren.

Stor konkurrence på venstre back

Mikkel Hansen spillede en stor rolle for det danske landshold, da de vandt VM-guld i januar og har flere gange vist sin store værdi for Danmark.

Verdensstjernens position på venstre back er heldigvis for landstræneren stærkt besat i Danmark. Afbuddet fra Mikkel Hansen til Golden League giver derfor landstræneren mulighed for at prøve at se andre spillere an på positionen.

- Der er simpelthen så mange dygtige spillere med høj kvalitet på venstre back. Der er selvfølgelig Mikkel, og så har vi i Mads Mensah og Rasmus Lauge to, der også spiller venstreback på klubholdet. Det giver os hovedbrud hver gang.

- Vi kan få set nogle af de andre spillere, og vi kan prøve nogle ting af uden Mikkel. Det kan måske være med til, at vi kan finde noget tryghed ved at spille uden Mikkel i perioder, lyder det fra Nikolaj Jacobsen.

Danmark spiller første kamp ved Golden League på torsdag. En kamp, der kan ses direkte på TV 2 eller TV 2 Play.