Nykøbing-profil scorede i comeback efter graviditet: Skønt at være tilbage

For første gang i 11 måneder var Nykøbing Falsters svenske bagspiller Johanna Westberg onsdag aften tilbage på banen efter sin graviditet.

For de fleste håndboldspillere fra Nykøbing Falster var onsdag aftens nederlag på 30-22 til Odense Håndbold en kamp til den berømte bog, hvor ting skal glemmes. For Johanna Westberg var det dog en kamp, der markerede en speciel tilbagevenden til højeste niveau.

- Det gik okay. Det var synd, at vi tabte med otte mål, men det var dejligt at komme på banen igen, mærke lidt harpiks og komme ind i en kamp mod et af de bedste hold i ligaen, så det er jeg glad for, siger Johanna Westberg til TV 2 SPORT.

Den svenske landsholdsspiller fødte 12. juni sit første barn, sønnen Elliot.

Lidt over fire måneder senere var hun klar til at trække i kamptøjet igen, selv om der mangler en del i forhold til tidligere tiders niveau.

- Jeg synes, at det er svært at vurdere efter én kamp. Jeg har ikke haft så mange træninger i bagagen. For at være ærlig så skal jeg bygge noget kondition op og lidt timing, fordi jeg har været væk i 11 måneder, og eksplosiviteten kommer ikke bare med det samme. Det skal jeg arbejde på, siger hun.

Profil skånet i comeback

Bagspilleren fra Sverige blev efter planen også skånet i sit comeback.

- Jeg har kun spillet angreb i mange år. Jeg fik spillet et vist antal minutter, som vi havde aftalt inden kampen. Da det var min første kamp skulle jeg ikke spille så meget, og så har vi mange andre spillere, som har spillet godt indtil nu, siger Johanna Westberg.

Johanna Westberg scorede et enkelt mål i sin første optræden siden efteråret 2018. Inden svenskeren gik på barsel var hun en profil for Nykøbing Falster og topscorer i håndboldligaen med 95 mål i 14 kampe.

Den hårde kamp tilbage mod håndboldbanen har været det hele værd for den 29-årige svensker.

- Ja, det synes jeg. Jeg har en dejlig søn derhjemme. Han er bare helt fantastisk. Håndbold er det eneste jeg laver, så jeg har meget tid derhjemme. Nu får jeg begge dele af to virkelig sjove ting, siger Johanna Westberg.

Nykøbing Falster er placeret på niendepladsen i HTH-ligaen med seks point efter de første ni kampe.