Håndbold

Landin har fundet topformen i denne sæson

Niklas Landin er én af de bedste målmænd i verden, når han rammer topniveauet, lyder det fra landstræneren.

Når de danske håndboldherrer om 79 dage åbner EM-slutrunden mod Island, vil det højst sandsynligt være med en dansk anfører i storform.

Niklas Landin har nemlig allerede nu – godt to måneder inde i den nye sæson - vist fornemme takter i sin tyske klub Kiel. Så gode, at det heller ikke er gået ubemærket hen hos landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Der er ingen tvivl om, at Niklas Landin står på et rigtig højt niveau. Og jeg er sikker på, at VM i januar også har været med til at give noget selvtillid, da han blev kåret til turneringens bedste målmand der. Der er ingen tvivl om, når han er på toppen, så hører han til blandt de aller bedste målmænd, der er, fortæller Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT.

Når du står sammen med tyskernes nummer ét, så har du en ide om, at er du der ikke i dag, så er han der jo.

Niklas Landin

Syv sejre og kun et enkelt nederlag er det blevet til for Niklas Landin og storholdet Kiel i den tyske liga i denne sæson.

Men det er især også i Champions League, at den danske målmand har vist overbevisende styrke. Her er Kiel endnu ubesejret, og indtager derfor førstepladsen i gruppen.

- Det er klart, når man kan holde Vardar på 4 mål i 30 minutter – selvfølgelig med et godt forsvar foran sig – så er man godt kørende, og det har han været i de kampe, jeg har set, forklarer Nikolaj Jacobsen med henvisning til storsejren over makedonske Varder for halvanden uge siden.

10 redninger diskede Niklas Landin op med, hvilket sikrede en pausestilling på intet mindre end 16-4. En ny rekord for Vardar, der aldrig tidligere har scoret så få mål i en halvleg i Champions League-sammenhæng.

Det er dog i sig selv ikke noget, som får den ydmyge landsholdsmålmand til at tale i store rosende vendinger om sig selv.

- Holdet spiller godt, så er det også lettere at levere inde i målet. Hvis man gør modstanderne lidt usikre, så får man også flere redninger, forklarer Niklas Landin og fortsætter:

- Der har været nogle store kampe for os, som, jeg synes, har været utrolig sjove at spille, og det er heldigvis gået godt for både holdet og mig selv. Jeg nyder det lige pt, men jeg ved også, at det kan gå utrolig stærkt i sportens verden, men lige nu går det rigtig fint.

Ifølge den 30-årige målmand, så kan én af forklaringerne på det gode spil muligvis skyldes det målmandsskifte, Kiel var igennem forud for denne sæson. Den populære tyske landsholdsmålmand Andreas Wolff skiftede nemlig til PGE Vive Kielce, og Dario Quenstedt overtog i stedet rollen som Niklas Landins målmandskollega.

Wolff er der ikke længere, har det ændret noget?

- Ja, det har det nok. Både på tyskernes tankegang, men også i hovedet på mig, forklarer Niklas Landin.

- Når du står sammen med tyskernes nummer ét, så har du en ide om, at er du der ikke i dag, så er han der jo. Hvor jeg i den her sæson måske mere har sagt til mig selv, at jeg skal være der hver gang ligegyldigt hvad. Også hvis jeg ikke starter inde, så skal jeg komme ind og være der.

- Det har både været godt og skidt, at man har haft den der sikkerhed, at der har været en ved siden af, der bare har leveret hver gang. I år har jeg virkelig tænkt, at jeg skal være der fra dét sekund, jeg træder ind på banen.

Allerede i aften kan du se Niklas Landin i aktion, når Danmark møder Frankrig ved Golden League. Et opgør der sendes direkte på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 20.00.