Håndbold

Henrik Møllgaard har forstuvet sin fod

Landsholdsspilleren Henrik Møllgaard slipper med en forstuvet fod, efter han torsdag blev skadet godt to og en halv måned før EM-slutrunden.

Det var med dybe panderynker, at landstræner Nikolaj Jacobsen kunne se sin forsvarsspecialist Henrik Møllgaard forlade banen i Golden League-opgøret mod Frankrig torsdag aften med smerter i sin ene fod.

Heldigvis for Aalborg-spilleren har en scanning nu vist, at foden ikke er brækket, men ”kun” forstuvet, og dermed er der altså ikke umiddelbart noget, der tyder på, at landstræneren må se bort fra forsvarsspilleren til den forestående EM-slutrunde i januar.

- Jeg var på sygehuset i går, og der er ikke tale om noget brud. Min fod er dog fortsat så øm, at der nok ikke er håndbold for mig i morgen (når Danmark møder Norge lørdag red.), siger Henrik Møllgaard til TV 2 SPORT

Hvornår kan du være tilbage igen?

- Jeg håber, så hurtigt som muligt. I morgen får jeg en ekstra scanning for at være sikker på, at der ikke er noget med mine ledbånd.

Lettet og irriteret landstræner

Det danske landshold er i forvejen hårdt ramt af skader i netop midterforsvaret, hvor både René Toft Hansen, Henrik Toft Hansen og Simon Hald sidder ude med skader, og derfor ærgrer det også landstræner Nikolaj Jacobsen, at han endnu en gang må sadle om i forsvaret.

- På den ene side er jeg lettet, og på den anden side er jeg selvfølgelig lidt irriteret – forstået på den måde, at der formentlig ikke er noget alvorligt med Henrik Møllgaard, men jeg ville rigtig gerne have brugt ham i morgen (i kampen mod Norge red.), fordi vi lige nu er nede med fire mand i vores forsvar, fortæller Nikolaj Jacobsen til TV 2 SPORT

Der er godt to og en halv måned til, at Danmark skal forsøge at kæmpe sig til EM-succes, og en alvorlig skade til Henrik Møllgaard kunne have givet landsholdet store problemer. Derfor glæder TV 2 SPORT's håndboldekspert, Bent Nyegaard, sig da også over, at der trods alt kun er tale om en forstuvet fod.

- Det er et lettelsens suk, for han er virkelig én af dem, som man dårligst kan undvære på det danske landshold, fordi han har den rolle, som han har. Han er afgørende for, at Danmark kan spille den type forsvar, som de gør.

- Når Mikkel Hansen er afgørende i angrebet, er Henrik Møllgaard noget lignende i den danske defensiv.

Følg med, når Danmark møder Norge lørdag eftermiddag direkte på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 15.50.