Håndbold

Danmark sænker Norge efter straffekast-konkurrence

Jannick Green og Niklas Landin sikrede Danmark sejren over Norge i Golden League-bronzekampen med redninger i straffekast-konkurrencen.

Danmark haltede efter Norge i stort set hele kampen, men da det gjaldt, var de klar.

Således tvang de kampen ud i straffekast-konkurrence med 29-29, og her vandt danskerne sikkert med to redninger.

Kampen var danskernes sidste i 2019. Nationalmandskabet mødes igen til et par træninger mellem jul og nytår, men skal først i aktion igen i det nye år. Først i endnu en Golden League-turnering og efterfølgende ved EM.

Danskerne fik en sløv start, og allerede efter lidt over seks minutter brugte landstræner Nikolaj Jacobsen sin første timeout ved stillingen 2-5.

Spilstoppet hjalp. Halvvejs i første halvleg var der lighed på måltavlen ved 9-9.

Men de norske gæster forblev et skridt foran i hele første halvleg - godt hjulpet på vej af, at de danske målmænd ikke bidrog med ret meget.

I de sidste minutter inden pausefløjtet trak Norge fra, og de første 30 minutter endte med en norsk føring på 19-15.

Meget bedre blev det ikke i starten af anden halvleg. Danskerne var uskarpe, og med et kvarter tilbage var nordmændene stadig foran med fire.

Danmark sled sig tilbage

Men så vågnede Danmark op. Niklas Landin begyndte at tage fra i målet, ligesom det i den anden ende også gik danskernes vej. På kort tid fik Danmark reduceret til 24-25.

Med fire minutter tilbage var der lighed på måltavlen for første gang siden starten af kampen, da Magnus Bramming på straffekast gjorde det til 28-28.

Lidt efter havde Danmark mulighed for at komme foran, men Rasmus Lauge smed bolden i hænderne på en nordmand.

Norge formåede dog ikke at udnytte det danske boldtab, og med et halvt minut igen havde Danmark bolden ved stillingen 29-29.

Nikolaj Jacobsen tog en timeout for at sætte det sidste angreb op.

Danske redninger på straffekast

Det hele endte med et dansk straffekast, efter at tiden var gået, men denne gang missede Magnus Bramming, og så skulle det afgøres i en straffekastkonkurrence.

Her blev Niklas Landin og Jannick Green heltene for Danmark, da de tog nordmændenes tredje og fjerde forsøg.

Tidligere lørdag endte Danmarks banemænd fra i torsdags, Frankrig, som vindere af Golden League-stævnet, da Spanien blev besejret. Franskmændene vandt ligeledes efter en straffekastkonkurrence.