Nyegaards karakterbog: - Tændte bål og brand i forsvaret

Magnus Saugstrup var i Bent Nyegaards optik kampens spiller i en kamp, der var noget på det jævne set med danske briller

Det var op ad bakke et langt stykke ad vejen for et skadesplaget dansk landshold mod Norge i kampen om tredjepladsen ved Golden League.

Alligevel endte det med en dansk gevinst efter en straffekast-konkurrence i Gigantium.

- Det var to fuldstændigt forskellige danske halvlege, lyder det fra TV 2 SPORTs håndboldekspert, Bent Nyegaard, efter opgøret.

- Det største problem var udtrykket hos det danske hold. Det kom først for alvor frem i anden halvleg.

Det var især i den danske forsvar, hvor der var uprøvede kræfter fra start i Alexander Lynggaard og Magnus Saugstrup i midten, men det var ikke de to, som faldt i øjnene i en tung dansk start.

- Der var afgørende spillere, der ikke holdt niveau i forsvaret, siger Bent Nyegaard.

- Spillere som Rasmus Lauge, Magnus Landin og Jannick Green, der startede i det danske mål, havde svært ved at løfte det danske forsvar, som de normalt gør.

Først efter pausen vendte det, for det danske mandskab, og det var især konstellationen omkring Anders Zachariassen og Magnus Saugstrup, der stod bag den danske 'genfødsel', vurderer håndboldeksperten.

- Der kom mere energi på banen med de to i det danske forsvar, og så kom Mads Mensah ind og skabte mere struktur på det danske hold.

Bent Nyegaards karakterskala 2020

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

UB - Udenfor Bedømmelse

NIKLAS LANDIN - 3

Han kom først ind i det danske mål efter 17 minutter, fordi Jannik Green var blevet skudt ned. Men Landin havde også en svært første halvleg.

Det hjalp dog, da der kom mere fight i det danske forsvar, og det gav bedre betingelser. Men det var ikke en Landin på vanligt topniveau, vi så i dag.

JANNIK GREEN - 1

0 redninger på 11 forsøg. Det er normalt i karakterbogen en karakter på 0. En ting er ingen redninger - en anden ting er, at der vel var en tre-fire stykker, hvor man tænkte, at dem skulle han have haft.

Men han har den afgørende redning i straffekastkonkurrence, og det gør, han kommer op på et ettal.

ALEXANDER LYNGGAARD - 2

Det her var chancen for Lynggaard. Men det var en svær chance at få i et centralt forsvar, der led under, der var uorden hos Rasmus Lauge og Magnus Landin i forsvarsarbejdet.

Det gjorde det ikke nemmere at gøre en god figur under de betingelser.

NICLAS KIRKELØKKE - 3

Han scorer to mål på fem forsøg, og kom i perioder med mere af den energi, jeg efterlyser hos ham.

Ind i mellem så er han ikke på det forsvarsniveau, som man kan forvente af ham. Og så havde han også en del sjusk og tekniske fejl.

MAGNUS LANDIN - 2

Han var ikke den sædvanlige sikre bastion, som han normalt er i forsvaret. Han sejlede rundt i starten af kampen, og det skabte usikkerhed.

Angrebsmæssigt fik han så heller ikke meget at arbejde med.

MAGNUS BRAMMING - 4

Det var godkendt fra Holstebro-fløjen. Han fik, som de andre danske fløje, heller ikke meget at arbejde med rent offensivt.

Blev ikke testet forsvarsmæssigt, og var ikke en stor del af det åbne danske spil, men holdt et godt niveau i de vigtige situationer.

RASMUS LAUGE - 4

I torsdagens kamp mod Frankrig var han uovertruffen. Det var Rasmus Lauge ikke i dag. Han havde en dårlig start i forsvaret og med nogle tekniske fejl.

Men han har bare et niveau, der gør, at når han så tager ved, så afspejler det sig med det samme på det danske hold.

ANDERS ZACHARIASSEN - 4

Kom ind fra anden halvlegs start, og det gav bonus. Zachariassen kom med sine varemærker med den udstråling og intensitet, der var en mangelvare på det danske hold i de første 30 minutter.

Han viste vejen tilbage med sin lyst til at slås. Landsholdet havde godt af et skud Zachariassen.

MAGNUS SAUGSTRUP - 4 (KAMPENS SPILLER)

Fik tændt bål og brand i de sidste 30 minutter sammen med Anders Zachariassen og fremstår i min optik som kampens spiller.

Tog rigtig gode beslutninger i forsvaret, og i offensiven var der ikke så meget pis. Her lavede han tre mål på tre forsøg. Er ikke den hårdeste hund, men arbejder godt og placerer sig klogt.

LASSE SVAN - 4

Der var ikke meget at arbejde med for veteranen på højre fløj. Fik en enkelt mulighed i offensiven og satte den sikkert ind i det norske net.

I forsvaret var der villighed til at trække i arbejdstøjet og ofre sin krop, da han i en afgørende situation trak en angrebsfejl.

HANS LINDBERG - 4

Den erfarne fløj har vist, at han kan tåle at brænde i ny og næ og alligevel komme tilbage i et opgør. Scorede tre gange ud af fem mulige i dagens kamp.

Han havde igen i dag problemer med straffekastene, og i forsvaret manglede han lige det sidste.

MADS MENSAH LARSEN - 4

Spillede i anden halvleg, og scorede på begge de afslutninger, han havde. Men vigtigst af alt var han med til at give holdet et nyt udtryk.

Han gav tyngde i forsvaret, og selvom ikke alle hans beslutninger var de helt rigtige som playmaker, så var han en klar forstærkning efter pausen.

MICHAEL DAMGAARD - 4

Igen fik vi set Michael Damgaard, når han er rigtig Michael Damgaard. Det vil sige, vi så alt fra det sublime til det ordinære og lige til det mindre gode.

Men han har også de fremragende mål og assister, og dem fik vi også set - sammen med det sjuskede og det hektiske.

JACOB HOLM - 4

Spiller anden halvleg, hvor han laver tre mål på fire forsøg. Var ikke en del af det danske forsvarsarbejde.

Gav prøver på, hvad det er han kan på de små, snævre områder. Men har også perioder, hvor det bliver for hektisk og går for hurtigt. Og det er det, man får lige nu, når Jacob Holm er med.

LASSE MØLLER - 4

Det ekstraordinære kunne man se i dag. Ligesom man kunne se det rigtige gode - men også det under middel. Men det var en fin landskamp fra hans hænder.

Lasse Møller skal lige finde balancen og skal ligesom Michael Damgaard og Jacob Holm præstere til absolut top, hvis de skal blive et plus for landsholdet.

NIKOLAJ JACOBSEN - 4

Landstræneren havde en kolossal udfordring med sit forsvar, som Rasmus Lauge og Magnus Landin var med til at gøre usikkert.

Fik eksperimenteret det, han ville, uanset hvad der stod på måltavlen undervejs, og fik meget ud af kampen.

Vigtigst af alt, så fik han vendt indstillingen på mandskabet og hevet sejren i hus.

NIKOLAJ ØRIS - UB

Ingen bedømmelse. Kom ikke på banen.

MORTEN OLSEN - UB

Ingen bedømmelse. Kom ikke på banen.

LASSE ANDERSSON - UB

Ingen bedømmelse. Kom ikke på banen.