Håndbold

Nyegaard evaluerer efter Golden League - to spillere har vundet

Bent Nyegaard så to stærke figurer i midterforsvaret byde ind på pladser i EM-truppen i lørdagens landskamp, hvor der både var op- og nedture.

Det var noget af en blandet landhandel, da de danske håndboldherrer lørdag vandt kampen om tredjepladsen i Golden League mod Norge efter straffekast.

Men der var to klare vindere i et opgør præget af danske skader i midterforsvaret, hvor landstræner Nikolaj Jacobsen var uden brødrene René og Henrik Toft Hansen, Henrik Møllgaard og Simon Hald.

- Anders Zachariassen kom ind, og han er jo en slags terrier. Sammen med Magnus Saugstrup blev de bannerførere for energi, tænding og aggressivitet. Det var dét, der vendte kampen, vurderer TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

Og det blev afgørende på en dag, hvor det var et noget broget indtryk, som de danske verdensmestre efterlod i Gigantium.

- Nat og dag. Sort og hvidt. Det var sort i de første 30 minutter. Et hold skal altid have et udtryk - som signaliserer til os alle sammen, at der er noget på spil her, og vi vil det her – det udtryk kom først fra anden halvlegs start. Så kom det til gengæld i rigtig fine mængder.

Men Magnus Saugstrup fra Aalborg Håndbold fik vist sig frem på fineste manér og kan være på vej ind i den trup, der skal spille EM til januar.

- Han fik i hvert fald sendt et signal til Nikolaj Jacobsen om, at så ved du, hvad du får. Du får en, som kan arbejde sammen med Henrik Møllgaard. Og så må vi se, hvordan det udvikler sig, mener Nyegaard.

Fik testet vigtig kvartet

Men selvom det var alt andet end et håndboldmæssigt glansbillede, der blev sat sammen af det danske landshold, så mener Bent Nyegaard, at Nikolaj Jacobsen kan være en ganske tilfreds landstræner oven på tredjepladsen i Golden League.

For der blev prøvet ting af, der kan bære hele vejen frem til sæsonens første store mål.

- Nikolaj Jacobsen har brugt tiden godt. Modsat Norge, som spillede meget med de samme, så fik Nikolaj Jacobsen en bred palet. Måske især venstre back-området, hvor der var tid til både Lasse Andersson, Lasse Møller, Michael Damgaard og Jacob Holm.

- Det er de fire, som skal kæmpe om at spille sammen med Mikkel Hansen. Det fik han i hvert fald prøvet rigtig fint af. Det var en vigtig faktor for ham.

Hos Nikolaj Jacobsen fyldte det mest, at han med et begrænset antal samlinger og testkampe op mod EM skulle se sit hold klatte første halvleg væk i en umotiveret omgang roderi.

- Jeg synes i hvert fald, at der var kæmpe forskel på første- og anden halvleg i dag. Og det irriterer mig grænseløst, at vi skal spilde en halvleg. Så mange halvlege har vi heller ikke. Til gengæld skal vi have ros for at få vendt tingene og kæmpe hårdt og komme tilbage i kampen, siger landstræneren til TV 2 SPORT.