Håndbold

Målmands dopingdom forkortes – vil spille igen i foråret

Svenske Dan Beutler blev idømt en dopingkarantæne på 15 måneder, men satser nu på at komme tilbage i denne sæson, da han har fået dommen nedsat.

42-årige Dan Beutler satser på, at han allerede kan gøre comeback i denne sæson, efter han i marts afleverede en positiv dopingprøve.

Han blev idømt en karantæne på 15 måneder for at have indtaget kokain, men har efterfølgende appelleret dommen. Aftonbladet skriver nu, at dommen er blevet nedsat til 12 måneder.

Da karantænen gælder fra 28. marts, hvor han blev suspenderet, kan han allerede været tilbage i foråret, hvor han satser på at spille igen.

- Jeg tror, at de tog hensyn til, at jeg blev diagnosticeret med ADHD og har set på min vilje til at blive bedre og udvikle mig på. Det har også været vigtigt for mig at udføre regelmæssige test ved lægen, siger Beutler til Aftonbladet.

Da han teknisk set kan være tilbage i slutningen af marts, håber han på, at han stadig kan nå at få noget håndbold i benene i denne sæson.

- Karantænen er gyldig i et år og tæller fra, at jeg blev testet 28. marts. Det betydet, at jeg faktisk har en chance for at blive involveret i denne sæson og kan deltage i slutspillet.

Jeg havde panikanfald hele tiden

Dan Beutler

Den danske håndboldklub GOG havde ellers annonceret, at de havde hentet Beutler inden denne sæson, men efter den positive prøve kom frem, ophævede de kontrakten med ham.

- Jeg vil virkelig gerne undskylde til GOG for den position, jeg placerede dem i, har Beutler tidligere sagt.

Tog kokain i garagen

Dan Beutler blev indkaldt til en dopingtest umiddelbart efter en kvartfinale i Sverige mellem den tidligere klub Malmö og Sävehof.

Målvogteren blev testet positiv, og han så ingen anden udvej end bare at være hudløst ærlig over for sin kone.

- Jeg var i panik. Jeg havde panikanfald hele tiden. Jeg tog kokain i garagen, når jeg gik tur med hunden, efter at børnene var lagt i seng, fortalte han sin kone.

Dan Beutler har spillet 71 landskampe for Sverige mellem 2002 og 2010. Han har tidligere spillet for IFK Ystad, tyske Flensburg og senest HK Malmö.

Han ved endnu ikke, om det er i Malmö, han gør comeback. Han fortæller dog, at de har ydet ham stor støtte igennem den hårde periode.