Håndbold

Efter afsløring vil DHF diskutere, om der er for mange hold i ligaen

Dansk Håndbold Forbund vil på et møde i denne uge se på, om der skal skæres i antallet af hold i kvindehåndboldligaen.

Ovenpå TV 2 SPORTs afsløringer omkring manglende ulykkes- og arbejdsskadeforsikring i Skanderborg Håndbold har det været diskuteret, om økonomien i dansk håndbold er god nok til 14 hold.

I Dansk Håndbold Forbund (DHF) er netop antallet af hold i kvindeligaen noget, som vil blive drøftet på et møde i nær fremtid.

- Det er klart, at når vi hører Skanderborg sige, det er svært at få tingene til at løbe rundt, således at man ikke kan forsikre spillerne, så er vi nødt til at sætte os ned og snakke om, om der egentlig er penge nok samlet set til at drive en liga på allerhøjeste niveau med 14 hold, siger generalsekretær i DHF Morten Stig Christensen til TV 2 SPORT.

- Vi har et møde allerede på torsdag mellem Spillerforeningen og Divisionsforeningen. Der vil det i hvert fald blive et tema.

Skanderborg Håndbold er et af beviserne på, at økonomien hos de mindre klubber i håndboldligaen måske ikke er stærk nok til at sikre de rette forhold for ligaens spillere.

Derfor vil DHF altså overveje, om det er forsvarligt at fortsætte med det nuværende antal hold i ligaen.

- Om det går den ene eller den anden vej, skal jeg ikke kunne sige.

- Men hvis der er penge nok til at drive en liga med 14 hold, hvor vi har acceptable forhold og forsikringsforhold i orden, så er det selvfølgelig det, vi gør. Men vi er nødt til at tænke på, om det nu er helt rimeligt at køre med så mange hold, hvis økonomien ikke er til det, siger Morten Stig Christensen.

Ikke råd til forsikring

Ifølge formanden i Skanderborg Håndbold, Jens Christensen, er klubben ikke arbejdsgiver for sine dameligaspillere, da ingen af dem tjener 12.000 kroner eller mere om året på at spille håndbold.

12.000 kroner er den grænse, som DHF har sat for, at en kontrakt skal registreres hos forbundet og være omfattet af dansk håndbolds såkaldte ligareglement.

Men regnestykket i Skanderborg Håndbold er simpelt, da der simpelthen ikke er råd til at forsikre alle klubbens spillere.

- Det vil være en omkostning på minimum 225.000 kroner om året, og det overstiger de rammer, som vi mener, vil være forsvarlige at indgå i, siger Jens Christensen.

Divisionsforeningens direktør, Thomas Christensen, fortalte mandag, at udformning af kontrakter bliver nyt fokusområde hos Divisionsforeningen.