Håndbold

Endnu en dansk klub har ikke forsikret spillere

Flere damespillere hos TMS Ringsted i 1. division er ikke forsikrede. Nu vil klubben rette ind efter TV 2 SPORTs afsløringer om Skanderborg Håndbold.

TMS Ringsted har lige nu travlt med at ændre flere af sine spilleres kontrakter.

Tip os

Har du informationer om mistænkelige kontraktforhold i dansk idræt? Skriv til TV 2 SPORTs journalist Lars Bruun-Mortensen på lamo@tv2.dk.

Din henvendelse vil blive behandlet med fuld fortrolighed. 

Efter TV 2 SPORT mandag kunne fortælle, at ligaklubben Skanderborg Håndbold ikke forsikrer 14 af sine damespillere, selvom en ekspert i arbejdsret vurderer, at det er et brud på loven, har 1. divisionsklubben TMS Ringsted besluttet at tegne forsikringer på sine damespillere.

Flere af klubbens damespillere var nemlig ansat på kontrakter, hvor de fik løn, men ikke - ligesom i Skanderborg - var forsikrede. Mens Skanderborg ikke mener, at klubben er forpligtet til at forsikre spillerne, er TMS Ringsted nået frem til den modsatte konklusion med deres kontraktspillere.

- Vi har ikke været opmærksomme på det, før I (TV 2 SPORT, red) har rejst sagen. Vi har nu efterfølgende sat vores juridiske rådgiver på den. Og vores revisor er i gang med at kigge på, hvad der er af muligheder fremadrettet, så vi har styr på de her ting, siger direktør i TMS Ringsted, Jørgen Pedersen, til TV 2 SPORT.

1. divisionklubben har fire spillere, som allerede er forsikrede, fordi de tjener over 12.000 kroner om året, som er Dansk Håndbold Forbunds grænse for, hvornår en kontrakt skal forsikres. Men klubben har også en håndfuld spillere i truppen, som får en mindre betaling - uden at være forsikrede.

- Da vi lavede de aftaler, så var det med udgangspunkt i, at vi gerne ville hjælpe de spillere med at afdække deres faktiske omkostninger som håndboldspiller. Vi har ikke kigget på det som en lønnet aftale. Vi har kigget på det som et vederlag.

- Vi må ærligt indrømme, at vi ikke har været opmærksom på arbejdsgiverpligten ved, at vi lige pludselig har et ansættelsesforhold. Derfor har vi ikke fået lavet de forsikringer, siger Jørgen Pedersen.

Forsikringspolicer er på vej

Ifølge direktøren drejer det sig om 4-5 spillere, der indtil nu har fået en betaling, der skulle svare til deres faktiske omkostninger. Ifølge direktøren typisk et nettobeløb på mellem 3.000 og 6.000 kroner om året - hvor 2.500 af dem er blevet brugt til kontigentet i klubben.

Derfor har klubben betragtet spillerne som amatørspillere og ikke forsikret dem.

Men allerede fra tirsdag forventer direktøren, at klubben har fundet en løsning, så spillerne er forsikrede.

- Jeg forventer helt klart, at vi har et udspil klar til vores spillere inden for de kommende dage, så vi får rettet forholdene til, siger Jørgen Pedersen.

De resterende spillere i TMS Ringsted er på amatørkontrakter, og de skal derfor ikke forsikres af klubben.