Håndbold

Danmarks bruttotrup til VM er klar - 12 spillere kæmper om 2 pladser

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen har indgivet sin officielle bruttotrup til VM, som begynder den 30. november.

For knap to uger siden satte landstræner Klavs Bruun Jørgensen navn på 16 af de 18 spillere, der skal med til VM.

Onsdag satte landstræneren så navn på 28 spillere til bruttotruppen - og det er kun blandt disse navne, landstræneren nu kan vælge VM-spillere.

Bruttotruppen til VM

Spillerne markeret med * er udtaget til VM.

  • Målmænd: Sandra Toft*, Althea Reinhardt*, Anna O. Kristensen, Amalie Milling, Cecilie Greve
  • Stregspillere: Stine Bodholt*, Sarah Iversen*, Kathrine Heindahl*, Rikke Iversen
  • Fløjspillere: Trine Østergaard*, Simone Böhme*, Lærke Nolsøe*, Freja Cohrt*, Mathilde Hylleberg, Fie Woller, Emma Friis
  • Bagspillere: Louise Burgaard*, Lotte Grigel*, Mie Højlund*, Anne Mette Hansen*, Stine Jørgensen*, Kristina Jørgensen*, Line Haugsted*, Pauline Bøgelund, Celine Lundbye, Mia Rej, Helena Elver, Nadia Offendal

Klavs Bruun Jørgensen udtog allerede de 16 VM-spillere den 18. oktober, men det er altså endnu uvist, hvem de sidste to spillere i truppen bliver.

Formentlig plads til en ekstra målmand

Meget tyder på, at den ene plads i VM-truppen kommer til at gå til en tredje målvogter på grund af den store afstand til Japan, der er vært for slutrunden.

- Den ene af de to reserver vil højst sandsynlig blive en målmand, da vi ikke bare kan sætte en af markspillerne ind på mål. Og tidsforskellen er bare voldsom, så der bliver vi nødt til at gardere os, sagde Klavs Bruun Jørgensen den 15. oktober.

- Den sidste plads til en markspiller er, hvis der skulle komme en skade inden for de her 42 dage, så bliver vi nødt til at vurdere, hvad det så er, vi skal have med i stedet for. Det vil vi ikke lægge os fast på endnu.

VM spilles fra den 30. november til 15. december og kan ses på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.