VM håndbold

VM-vært tester sig af mod danske topklubber: - En helt anden måde at spille på

De japanske håndboldkvinder træner på dansk grund. Holdet skal lære den fysisk hårde spillestil, siger landstræner Ulrik Kirkely.

Kvindernes VM-slutrunde i Japan går i gang sidst i november. For værtsnationen Japan er de sidste forberedelser allerede startet.

Den nationale liga er sat på pause, og derfor har landsholdet masser af tid til samlinger op til slutrunden.

Noget af den tid bliver brugt i Danmark. Japans landstræner, danske Ulrik Kirkely, har nemlig brug for, at hans spillere møder hård, fysisk modstand.

- Når vi spiller i Japan, så er det en helt anden håndboldkultur. Det er en helt anden måde at spille på uden den store fysik. Og det er jo det, som håndbolden i dag handler rigtig meget om, siger Ulrik Kirkely til TV 2 SPORT.

Landsholdet trænede med Odense Håndbold nogle dage i sidste uge, og brugte weekend på at træne NFH i Nykøbing Falster.

Før Danmark var japanerne i Slovenien og Norge.

- Vi kan godt spille nogle rigtig fine kampe mod Korea og Kina, som vi altid har tætte opgør med. Men det er bare en anden type håndbold.

- Vi ved jo godt, at europæiske nationer venter i gruppespillet, og den eneste måde at forberede sig på er at spille mod dem, siger Ulrik Kirkely, der besatte landstrænerjobbet tilbage i 2017.

Drømmer om avancement

Japans modstandere i VMs gruppespil er Rusland, Sverige, Argentina, Kina og Congo. De tre bedste går videre til mellemrunden.

Her skal værtsnationen gerne være med, håber Ulrik Kirkely.

- Vi har altid store drømme. Japan er en vindernation inden for sport. De stiller store krav til sig selv, omgivelserne stiller store krav, og det gør de japanske fans også.

- Men det er da klart, at vores første store drøm hedder at gå videre fra puljen, siger han.

Fansene i Japan kan også se frem til en OL-turnering i Tokyo til sommer.

Dermed får håndboldspillerne rig mulighed for at vise sporten frem.

- Det er sjældent, at vi har en slutrunde på hjemmebane. Vi vil gerne have en masse tilskuere, og det kræver, at vi klarer det godt, siger Ayaka Ikehara, der til dagligt spiller i danske NFH.

- Forhåbentlig kan vi levere et godt resultat og gøre håndbold mere populært i Japan. Det bliver et meget vigtigt skridt frem mod OL til sommer, og derfor skal vi levere nogle gode resultater, siger Yui Sunami, der spillede for NFH sidste år.

Det er første gang nogensinde, at Japan afholder VM i håndbold – en slutrunde, der dog har været i Asien før.

Sydkorea var vært i 1990, mens Kina bød håndboldverdenen indenfor i 2009.

VM i håndbold starter den 30. november.