Håndbold

GOG-anfører indstiller karrieren

Lasse Kronborg har spillet 11 sæsoner for GOG, men til sommer er det slut.

En stor håndboldpersonlighed takker snart af i GOG.

35-årige Lasse Kronborg spillede sin første kamp for den fynske klub i 2005, men efter denne sæson har han spillet sin sidste. Han indstiller nemlig karrieren efter 11 sæsoner i klubben.

- GOG har betydet alt for mig. Det har været mit liv de sidste 10 år og 11 i alt. Jeg føler, at jeg har givet alt, hvad jeg overhovedet har kunne til klubben. Jeg har prøvet at videreudvikle og videreføre den GOG-sjæl, som jeg blev vist dengang, jeg startede. Den har jeg prøvet at give videre til de unge og nye spillere, som er kommet udefra, siger Lasse Kronborg i en pressemeddelelse.

- Jeg fik en meget slem diskusprolaps sidste år, og samtidig fik jeg at vide, at jeg skulle være far, og det satte nogle tanker i gang. Jeg ville ikke have, at prolapsen skulle afgøre min skæbne. Så jeg trænede mig op og er nu smertefri, men efter det halve år med genoptræning var jeg relativt afklaret med, at det skulle være et stop til sommer, siger han videre til TV 2 SPORT.

Lasse Kronborg kom til GOG i forbindelse med sammenslutningen med Tved, der ændrede klubbens navn til GOG Svendborg TGI, og hvor holdet spillede i gråt.

Efter nogle sæsoner i Faaborg kom Lasse Kronborg tilbage til GOG efter konkursen og var med til at byggeklubben op igen – nu i den klassiske gule trøje.

- Det er et vaskeægte klubmenneske, der til sommer indstiller karrieren. Lasse Kronborg har været en solid støtte og en central figur i genopbygningen af GOG som et tophold i danskhåndbold. Både på banen, men også uden for banen, hvor han i tre år var ansat i administrationen i klubben, siger GOG's direktør, Kasper Jørgensen.

- Lasse har udfyldt mange funktioner, og vi skylder ham en stor tak for indsatsen og ønsker ham alt det bedste i det liv, der venter efter sæsonen.

Har tanker om fremtiden

Lasse Kronborg er uden for håndboldbanen uddannet skolelærer, men han ved endnu ikke, hvad fremtiden kommer til at bringe.

- Jeg har da nogle tanker, som jeg holder for mig selv lidt endnu. Men det kan også være, at der er et job derude, som jeg ikke ved eksisterer, som bare passer super godt til mig.

- Så jeg glæder mig rigtig meget til at komme ud på den anden side og opleve, hvordan den del af verden er. Men først vil jeg lige slutte godt af i GOG, lyder det fra anføreren.