25 dage inden VM: Sverige mister sin anfører og vigtigste forsvarsspiller

En skade i knæet driller Sabina Jakobsen så meget, at hun ikke kommer til at deltage ved VM-slutrunden i Japan, der begynder senere på måneden

Der er ikke meget længere end en julekalender-nedtælling til VM-slutrunden i kvindehåndbold 2019 begynder.

Den 30. november åbner verdensmesterskaberne i Japan.

Et VM, der - næsten som sædvanligt - er ramt af en række afbud på grund af skader, og som tirsdag blev udsat for endnu et.

Det er den svenske landsholdsanfører Sabina Jacobsen, der må melde fra med knæproblemer. Det oplyser det svenske håndboldforbund på sin hjemmeside.

Den tidligere Randers- og FC Midtjylland-profil blev skadet i forbindelse med landsholdssamlingen i september og er endnu ikke tilbage i fuldt vigør.

- Det er meget trist at misse VM, men jeg er blevet tvunget til at indse, at jeg ikke kan nå at komme helt tilbage, og så går det selvfølgelig ikke at deltage ved et mesterskab, siger anføreren til forbundets hjemmeside.

- Knæet er overbelastet og kan ikke holde til belastningen ved et VM, fortsætter Jakobsen, der i stedet håber at kunne deltage ved en eventuel OL-kvalifikationen i marts.

Sabina Jacobsen har i en årrække fungeret som Sverige forsvarsdirigent og var udset som landstræner Henrik Signells vigtigste forsvarsspiller. Landstræneren er nu tvunget til at tænke anderledes.

Signell har indkaldt Kristin Thorleifsdóttir som erstatning for Sabina Jacobsen.

Venstrebacken fra H65 Höör står dermed til slutrundedebut for Sverige.

Listen over spiller, der ikke kan deltage ved VM på grund af skader eller graviditet tæller blandt andre:

Nora Mørk (Norge), Amanda Kurtovic (Norge), Henny Reistad (Norge), Veronica Kristiansen (Norge), Kari Grimsbø (Norge), Katrine Lunde (Norge), Vilde Mortensen Ingstad (Norge), Kjerstin Solås (Norge), Sabina Jacobsen (Sverige), Johanna Bundsen (Sverige) Mette Tranborg (Danmark), Anne Cecilie La Cour (Danmark), Daria Dmitrieva (Rusland), Laura Glaucer (Frankrig), Katarina Krpez (Serbien), Xenia Smits (Tyskland),