Håndbold

Stor stjerne tvivlsom til EM - kan give dansk fordel, vurderer ekspert

Máté Lékai kommer med stor sandsynlighed til at misse EM-slutrunden i januar. Det er en vigtig spiller, de mister, siger Bent Nyegaard.

Danmark kan både kalde sig for forsvarende vindere i VM, OL og EM, hvis danskerne bliver europamestre i januar.

Før det overhovedet kan komme på tale, skal Danmark dog først avancere fra gruppen. De skal møde Ungarn, Rusland og Island i gruppespillet, hvor de to bedste går videre.

Danmarks chance for avancere fra gruppen er blevet en lille smule større, da 31-årige Máté Lékai, der er Ungarns store stjerne, med stor sandsynlighad kommer til at misse slutrunden.

- Máté Lékai fik en seriøs skade i kampen mod Kielce. MR-scanningen har vist, at han har fået en skade i sit ledbånd, skriver Veszprém KC på sin hjemmeside.

- Yderligere undersøgelser skal laves for at stille den fulde diagnose. De skal fastslå, om en operation bliver nødvendig. Máté vil misse resten af året. Vi ønsker ham alt det bedste.

Dermed er det yderst usikkert, om han når at komme i kampform til januar.

Har ført givet Danmark problemer

Selvom det er ærgerligt, at slutrunden kommer til at mangle en stor stjerne, er det alligevel også en fordel for Danmark. Ungarn kommer nemlig til at mangle sit samlingspunkt.

Det mener TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Lékai har i den grad voldt Danmark store problemer i de seneste opgør mod Ungarn. Lad mig slå fast: Det er utrolig synd for ham, men når man ser bort fra det, så vil det være en stor dansk fordel, hvis han ikke er med, siger håndboldeksperten.

EM i håndbold begynder 10. januar og skal spilles i Sverige, Norge og Østrig.