Håndbold

Spiller talte dommer fra at give rødt kort til modstander

Ribe-Esbjergs Rúnar Kárason blev ramt i hovedet af Tobias Ellebæk i kampen mod Aalborg Håndbold, men fik talt dommerne fra at give Ellebæk rødt kort.

I onsdagens topopgør i herrernes håndboldliga blev der i den grad gået til stålet mellem Aalborg Håndbold og Ribe-Esbjerg.

Efter 34 minutters spil forsøgte Aalborgs Tobias Ellebæk at stoppe en fremadstormende Rúnar Kárason. Islændingen fik Ellebæks hånd i hovedet og faldt til jorden.

Kampens dommerpar Mads Hansen og Martin Gjeding gik herefter ud for at se hændelsen igennem på video, men blev undervejs stoppet af Rúnar Kárason, der gjorde det klart, at tacklingen ikke var til rødt kort.

- Der sker det, at inden vi kommer i gang med at se billederne, kommer Kárason hen og siger, han er sikker på, der kun er en to-minutters udvisning. Jeg synes jo, det er sportsmanship ud over alle grænser, siger dommer Mads Hansen til TV 2 SPORT.

- I virkeligheden kunne han bare have kastet sig rundt og spillet drama queen-kortet. I det her tilfælde er det sportsmanship og det mest fair, man overhovedet kan gøre som sportsmand.

Vigtigt dommerne får det at vide

Situationen endte med, at dommerne uddelte en to-minutters udvisning til Tobias Ellebæk.

For Rúnar Kárason, der tydeligt mærkede slaget i hovedet fra den nordjyske modstander, betyder det meget at vise, at han spiller fair.

- Han ramte mig godt nok i hovedet, men det var ikke med vilje. Jeg synes, det er vigtigt, dommerne får det at vide. Han kommer jo ikke med knyttet hånd. Han rammer mig uheldigt, og jeg synes, det er fair nok, man lige siger det til dommerne, siger Rúnar Kárason.

- Jeg er voldsomt irriteret over, at det er blevet sådan i håndbold, at hvis man hopper op i luften, og der er lidt kontakt, så behøver man ikke at prøve at holde balancen. Man kan bare kaste sig ned, og så får modstanderen en to-minutters udvisning. Jeg synes, man skal spille hårdt, men fair.

Har ikke oplevet det før

Reaktionen fra Rúnar Kárason er ikke noget, dommer Mads Hansen har prøvet tidligere i en håndboldkamp, men alligevel kommer det ikke bag på ham.

- Jeg har ikke oplevet det før, men jeg synes, at håndboldmiljøet er et meget fair miljø, så jeg er ikke overrasket over det. Det havde nok været svært at uddele et rødt kort, efter Kárason havde været forbi og sige, det kun var en to minutters udvisning, slår dommeren fast.

Kampen mellem Aalborg Håndbold og Ribe-Esbjerg endte med en sejr på 30-27 til nordjyderne. Aalborg Håndbold fører håndboldligaen med fire point ned til netop Ribe-Esbjerg, der indtager andenpladsen.

Aalborg Håndbold lagde onsdag aften afstand til Ribe-Esbjerg i ligaens top med en sejr på 30-27. Video: Louise Lind