Håndbold

Henrik Toft tilbage på banen efter hjernerystelse

Landsholdsstregen Henrik Toft Hansen er kommet sig over sin hjernerystelse og var lørdag tilbage i kamp for PSG.

For første gang i en måned var Henrik Toft Hansen lørdag aften tilbage på banen.

Den danske PSG-spiller har siden starten af oktober siddet ude med en hjernerystelse, men i lørdagens ligakamp mod Aix var den danske landsholdsstreg igen i aktion for den franske hovedstadsklub.

En nyhed, der glæder TV 2 SPORTs håndboldekspert Bent Nyegaard.

- Jeg glæder mig først og fremmest over, at han er tilbage. Der er altid en spekulation med hjernerystelse, som jo bare skal have tid. Det er godt at vide, at det er en klub, der har styr på det. Der er ingen stress med at få folk tilbage, og det er godt, siger Nyegaard.

Håndboldeksperten hæfter sig ved, at det samme var tilfældet med Mikkel Hansen, der ligeledes har døjet med en hjernerystelse i løbet af efteråret, men som nu også er tilbage på banen.

Kan komme flot ind til EM i januar

Fraværet af Henrik Toft Hansen har den seneste tid skabt bekymring for det danske landshold, da også Flensburg-Handewitts danske stregspiller Simon Hald er alvorligt skadet. Derudover har René Toft Hansen kæmpet med en skade siden VM i januar, men har den seneste tid fået spilletid for portugisiske Benfica.

- Det er klart, at med alle de spekulationer, der var i Golden League om stregen og det danske forsvar, vil det glæde Nikolaj Jacobsen og mange andre, at Henrik Toft er tilbage, siger Bent Nyegaard.

At både Henrik Toft Hansen og Mikkel Hansen tilsyneladende er kommet sig over deres hjernerystelser er selvsagt gode nyheder forud for det kommende EM i januar.

Og Bent Nyegaard vurderer, at der er gode muligheder for, at begge spillere ankommer til slutrunden i topform.

- Det er tids nok. To måneder er fin tid, hvis han klør på fra nu af - ligesom Mikkel Hansen. De kan komme i rigtig fin form de kommende måneder. Der er masser af opgaver for Paris, så han kan komme flot ind til EM, hvis han får spilletid.

I lørdagens kamp scorede Henrik Toft Hansen et mål på fire forsøg. Også Mikkel Hansen fik spilletid og kvitterede med en enkelt scoring.