Håndbold

Lars Christiansen vender tilbage til Flensburg-Handewitt

Den tyske mesterklub har ansat landsholdslegenden Lars Christiansen til en stor rolle rundt om holdet. En drøm, der går i opfyldelse, siger danskeren.

Over en periode på 14 år scorede Lars Christiansen vanvittige 3996 mål i 626 kampe for Flensburg-Handewitt.

Han stoppede i den nordtyske klub i 2010, men nu vender 47-årige tilbage til klubben i en todelt rolle.

Lars Christiansen skal hjælpe trænerteamet bestående af cheftræner Maik Machulla og assistent Mark Bult, mens han også skal spille en rolle i ledelsen under direktør Dierk Schmäschke - blandt andet med klubbens partnere i Danmark.

Arbejdet starter med øjeblikkelig virkning, og hans kontrakt løber frem til sommeren 2021.

- Det var med en vis procent stolthed, at jeg blev tilbudt jobbet, for det er min klub, og jeg har været her i 14 år og er næsten født og opvokset hernede og har fulgt det, lige siden jeg stoppede. Så jeg føler faktisk, at jeg er kommet hjem, siger Lars Christiansen til TV 2 SPORT.

- Det er ønskestedet. Jeg havde faktisk også snakket med nogen om det, dengang jeg stoppede med at spille dernede, at det var drømmen at vende tilbage i en eller anden funktion, og nu er det lige pludselig blevet til virkelighed.

En klublegende

Lars Christiansen er den spiller på det danske landshold med både flest kampe og flest scoringer - henholdsvis 338 og 1503.

Selvom der efterhånden er gået ni år, siden han forlod Flensburg-Handewitt, er han på ingen måde glemt i klubben.

- Opgaverne omkring holdet, men også klubben generelt vokser hele tiden. Jeg er glad for, at Lars vender tilbage. Han er ikke alene en Flensburg-Handewitt-legende, men har også perfekte netværk i Danmark, Skandinavien og Europa, siger direktør Dierk Schmäschke i en pressemeddelelse.

- Lars kommer også til at hjælpe Maik og Mark i træningen, men kommer også til at scoute for os. Det er fantastisk, at han er tilbage.

Flensburg-Handewitt har også haft stor sportslig succes på det seneste, hvor de i to sæsoner i streg har vundet Bundesligaen. Står det til Lars Christiansen, skal succes fortsætte. Ambitionerne er nemlig ikke til at tage fejl af.

- Jeg har ambitioner om at kunne være med til at gøre en forskel, og sætte dem på verdenskortet i fremtiden. Jeg vil blandt andet se på, hvilke spillere der vil passe godt ind, hvilken retning klubben skal i og rejse rundt og være en del af nye muligheder for klubben Flensburg.

Stolt cheftræner

Cheftræneren Maik Machulla, der først kom til klubben efter Lars Christiansens farvel, er også positivt stemt.

- Jeg er rigtig stolt og glæder mig til at arbejde sammen med Lars. Han kender klubben som ingen anden og bringer med sig et utroligt netværk, siger Maik Machulla.

- Han kan gøre nogle ting lettere for os og bringe sin ekspertise ind perfekt. Vi har allerede mødt hinanden og blev hurtigt enige om, at vi tænker i samme retning og forventer det samme af hinanden og vores arbejde.

Lars Christiansen er i skrivende stund på vej til Lemgo, hvor Flensburg-Handewitt spiller Bundesliga-kamp torsdag.