Håndbold

Ekspert imponeret af Esbjerg: - Jeg er overrasket over, at det er så godt

Ifølge Bent Nyegaard og Peter Bruun Jørgensen har esbjergenserne imponeret i første halvdel af sæson og er den største bejler til DM-guldet.

Team Esbjerg kunne ikke have gjort det bedre.

Med 13 sejre i 13 kampe og et forspring på 6 point i tabellen efter kalenderårets sidste spillerunde, har det vestjyske hold fået den mest optimale start på ligaen.

Selvom der resterer mange spillerunder endnu, er TV 2 SPORTs håndboldekspert imponeret over Esbjerg og spår dem som en tidlig DM-favorit.

- Jeg kan godt lide, at når man er et bedre hold, så beviser man det søndag efter søndag, onsdag efter onsdag, og det er det, jeg ser i Jesper Jensen og Team Esbjerg, siger håndboldekspert Bent Nyegaard.

- De smider ikke noget væk, pisser ikke noget væk. De spiller i øvrigt i den sværeste turnering af alle, Champions League, og alligevel opretholder de et ekstremt højt niveau - også mentalt, selvom det er en lang sæson, de er inde i. Det imponerer mig. Jeg er ikke overrasket over, at de er gode, men jeg er overrasket over, at det er så godt.

Peter Bruun Jørgensen er enig med Bent Nyegaard. Han siger videre, at de besidder en vindermentalitet ud over det sædvanlige. For de har været i problemer, men har alligevel vundet.

- De nægter at tabe, og så skaber man den her fantastiske vinderkultur. Selvom man spiller dårligt, vil man vinde alligevel, siger Peter Bruun Jørgensen.

Sådan forløb sidste runde i den bedste danske dameliga

København Håndbold 31-29 Odense Håndbold

Randers HK 25-25 Herning-Ikast 

Viborg HK 27-27 Silkeborg-Voel

Aarhus United 28-23 TTH Holstebro 

Team Esbjerg 30-26 Skanderborg Håndbold

EH Aalborg 28-31 Nykøbing Falster Håndboldklub

Horsens Håndbold 18-24 Ajax København

'Lige til den gode side'

Team Esbjergs cheftræner, Jesper Jesper, forklarer, at havde håbet på, at det ville gå så godt, men han havde ikke helt troet på det.

- Vi har gjort mange ting i det her efterår, som vi ikke selv havde troet på. 13 sejre ud af 13 kampe og slået Rostov Don og Bucharest (i Champions League, red.). Det er måske gået lige til den gode side faktisk. Det er kontinuitet. Vi tabte også kun én kamp til et dansk hold i 2019. Vi har fundet en balance på holdet, som fungerer nu, siger Jesper Jensen.

- Men man skal passe på. Odense vandt 23 kampe i træk sidste år og blev ikke mester. Så vi er meget bevidste omkring det, men vi er også rigtig glade for den måde, det kører på nu.

Ligaen bliver nu sat på pause, da der spilles VM-slutrunde i Japan fra 30. november til 15. december.