VM håndbold

Eksperter ærgrer sig over topscorers VM-rolle - landstræner står fast

VM-reserven Mia Rej imponerede igen for København Håndbold onsdag, men der er forskel på klub- og landshold, mener landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

Om lidt sidder ligaprofilen Mia Rej i et fly med kurs mod Japan flankeret af danske landsholdskollegaer på vej mod verdensmesterskaberne i håndbold.

Der er dog lange udsigter til spilletid ved slutrunden for København-profilen. Hun er nemlig udtaget som reserve, der skal være klar til at træde til, hvis der kommer en skade.

Mia Rej spiller rigtig, rigtig flot, og det er også derfor, at hun er med som nummer 17

Klavs Bruun Jørgensen

På klubplan har Mia Rej været en af de største profiler i denne sæson, hvor hun er ligatopscorer. Onsdag viste København-spilleren med ni mål på 11 forsøg i topkampen mod Odense igen højt niveau.

Det overværede landstræner Klavs Bruun Jørgensen fra tæt hold, da han var til stede i Frederiksberg-Hallerne for at følge den sidste ligakamp inden afgang til mesterskaberne i Japan. Han var også imponeret over Mia Rej, men holder samtidig fast i sin beslutning.

- Det handler jo ikke bare om, at hun spiller godt. Det handler også om, at hun ikke har været med på landsholdet i et helt år, fordi hun har været ude med skade, siger Klavs Bruun Jørgensen til TV 2 SPORT.

Ekspert havde ’100 procent taget chancen’

Man skal da også helt tilbage til 2016 for at finde Mia Rejs seneste landskamp, som var en EM-kvalifikationskamp mod Rusland. Men selvom København-bagspilleren kun står noteret for 13 landskampe, havde TV 2 SPORTs håndboldekspert Trine Nielsen udtaget hende blandt de 16 udvalgte.

- Havde jeg været landstræner, havde jeg 100 procent taget chancen. Jeg synes, hun spiller på et niveau for sig selv i øjeblikket. Hun er så godt spillende. Så for mig at se, var hun nærmest den første, jeg ville udtage til landsholdet, siger Trine Nielsen, som bliver støttet af ekspertkollega Bent Nyegaard:

- Jeg ærgrer mig bare over, at hun ikke er inde i truppen, fordi hun har så mange kvaliteter og kompetencer, og frem for alt vil hun lede, og dem mangler Danmarks landshold i allerhøjeste grad, siger Bent Nyegaard.

Det her er værdifuld tid for Rej for at spille sig til en plads på landsholdet på sigt

Klavs Bruun Jørgensen

Landstræner vægter kontinuitet højt

Landstræneren maner dog til besindighed og slår fast, at én ting er ligahåndbold, og en anden ting er verdensmesterskaberne.

Han har lagt vægt på kontinuitet og udtaget en trup med spillere, der har været inde på landsholdet på det seneste, og det er han glad for at have muligheden for at kunne gøre. Kort før afgang til Japan har landsholdet nemlig været forskånet for skader.

- Vi sidder inden sæsonen hver gang og snakker om, at når nogen (klub, red.) har skiftet ud, så tager det tid. Så kan man heller ikke forvente på et landshold, at man bare kan tage en spiller ind og lade hende spille til et verdensmesterskab, siger landstræneren og tilføjer:

- Jeg synes, Mia Rej spiller rigtig, rigtig flot, og det er også derfor, at hun er med som nummer 17.

Ekspert forstår landstræners argumentation

Trine Nielsen kan da også sagtens forstå Klavs Bruun Jørgensens overvejelser, for hendes rolle på klubholdet og en eventuel rolle på landsholdet ville ikke kunne sammenlignes.

- Den største udfordring ligger netop i, at Mia Rej er vant til at lede. Hun er den, der trækker læsset og styrer det hele. Skulle hun implementeres på landsholdet lige nu, er der meget kort tid til at få fordelt rollerne, og jeg tror, det er derfor hun ikke er med blandt de første 16, siger Trine Nielsen.

Klavs Bruun Jørgensen gjorde ved offentliggørelsen af sin trup og to reservespillere, Mia Rej og målvogter Cecilie Greve, opmærksom på, at man som udgangspunkt forbliver reserve, medmindre der kommer en skade.

Selvom man ikke har udsigt til spilletid i reserverollen, kan det dog vise sig at være en god investering at tage med til Japan.

- Det positive er, at hun (Mia Rej, red.) nu får muligheden for at træne med og spille sig tættere på landsholdet, siger Klavs Bruun Jørgensen og tilføjer:

- Hvis ikke hun var med her, ville hun være langt fra landsholdet og have svært ved at spille sig til en plads fremover. Så det her er værdifuld tid for Rej for at spille sig til en plads på landsholdet på sigt.

Danmark tager til Japan den 22. november for at forberede sig til slutrunden, som de åbner med en kamp mod Australien den 30. november.