Kun tre VM-danskere er med i CL - anføreren frygter, det får betydning

Markant færre af de danske spillere, der skal spille VM i Japan, spiller Champions League i denne sæson sammenlignet med sidste år.

Størstedelen af spillerne på det danske kvindelandshold har haft et mindre pakket kampprogram end vanligt.

Det er nemlig kun 3 af de 18 landsholdsspillere, der skal spille VM for Danmark, som spiller med i Champions League i år.

De manglende minutter på højeste niveau, kan blive et problem, mener den danske landstræner, Klavs Bruun Jørgensen.

- De bliver ikke presset på samme måde. Der er klar forskel. Det betyder selvfølgelig noget, at man får nogle af de her kampe i løbet af en sæson – også når man kommer hen til en slutrunde, fordi det minder meget om lige præcis Champions League, siger landstræneren.

Til sammenligning spillede over halvdelen af den danske trup med i Champions League sidste år. Den store forskel skyldes især, at Odense Håndbold ikke kvalificerede sig til den prestigefyldte turnering i år.

Flere af de danske profiler, som før har spillet i den fineste klubturnering, kan også mærke, at de mangler kampene mod nogle af verdens bedste hold.

- Jeg mangler jo den modstand, som man møder i Champions League. Jeg mangler at møde de ekstra gode hold. Dem møder man ikke på samme måde i den danske liga. Der er måske syv-otte hold, der er rigtig gode. I Champions League møder man et godt hold hver gang, siger Trine Østergaard.

Hun bakkes op af holdkammerat og landsholdsanfører Stine Jørgensen.

- Det er bare noget andet at spille Champions League. Det er et andet fysisk niveau, dommerne er anderledes, der er en anden stemning og et andet niveau. Det mangler jeg helt sikkert. Man frygter lidt, om man har fået nok af det, når man skal spille en slutrunde, siger Stine Jørgensen.

Friske og fysisk stærke spillere

Selvom størstedelen af truppen mangler kampene på højeste niveau, er det ikke udelukkende negativt. Spillerne har blandt andet kunnet bruge tiden i styrketræningslokalet.

- Det giver lidt flere tidspunkter, hvor man kan træne mere fysisk. Det er et noget mildere kampprogram, end jeg havde i sidste sæson. Det giver mig nogle andre muligheder træningsmæssigt, som jeg forsøger at udnytte, siger Kathrine Heindahl.

Derfor står spillerne skarpere fysisk, og det har landstræneren kunnet mærke.

- Det er det, der har været meldingen (at de ser skarpe ud fysisk red.), da vi så dem til samlingen i september. Det så ud til, at de var fri af de her småskader. Kathrine Heindahl, der har døjet med nogle belastede akillessener, så eksempelvis rigtig fit ud, siger landstræneren.

Landsholdet har ligeledes været forskånet for skader. Ser man bort fra Mette Tranborg, har Klavs Bruun Jørgensen kunne vælge frit blandt alle bejlere til VM-truppen.

Stine Jørgensen var blandt de spillere, som var ramt af skader op til EM-slutrunden sidste år. Det mener hun blandt andet skal tilskrives de mange kampe.

- Sidste år var jeg lidt uheldigt ramt af en knæskade, som også skete i en Champions League-kamp, hvor vi var presset på forskellige fysiske ting. Jeg er helt sikkert mere fysisk klar i år, fordi jeg ikke har nogen skader og fysiske ting, der presser mig på den front, siger Stine Jørgensen.

Trods spillernes gode, fysiske forfatning har landstræneren et klart ønske til næste sæson.

- Det kan godt være, at det har været fint for os at have så mange spillere, som ikke spiller Champions League i år, så de kunne blive helt klar. Men jeg vil gerne have, at de kommer i gang med det igen til næste år, siger Klavs Bruun Jørgensen med et smil.

VM-slutrunden i Japan begynder den 30. november. Danmark møder i sin første kamp Australien.