Håndbold

Mors-Thy henter Sagosens navnebror i Norge

Den nyudklækkede norske landsholdsspiller Sander Andreassen Øverjordet skifter fra Haslum til Mors-Thy til sommer.

Vi har set det adskillige gange. De største norske håndboldtalenter tager et skridt eller to i den danske liga på deres ved ned gennem Europa.

Listen er lang. Gøran Johannesen, Thorbjørn Bergerud, Magnus Gullerud, Espen Lie Hansen, Magnus Jøndal, Sander Sagosen.

Den sidste er nok den allermest prominente. Og nu kommer altså endnu en, som i første omgang har tænkt sig at bruge to sæsoner i den jyske håndboldmuld.

Lige som vejen fra Norge til Danmark er velkendt, så er hans navn det også for de fleste håndboldelskere. I hvert fald fornavnet. Sander Andreassen Øverjordet står der i passet, som også fortæller, at han er født den 8. april 1996.

Altså er det en 23-årig højrehåndet bagspiller, der har sat sin underskrift på en toårig kontrakt med Mors-Thy Håndbold.

- Først og fremmest synes jeg, at Mors-Thy Håndbold er en spændende klub, som blandt andet er kendt for at udvikle unge spillere, lyder en del af nordmandens forklaring.

Længere dialog ender i aftale

Og udvikling er lige præcis, hvad Andreassen allerede er inde i. For nyligt blev han en vaskeægte norsk ”håndballgut”, da han debuterede på det norske A-landshold. Det var ved Golden League i Danmark, hvor han scorede to mål mod netop Danmark.

I øvrigt kom han med, fordi navnebror Sander Sagosen meldte fra til kampene på grund af en skade.

Derfor er det da også en mand, de glæder sig til at se i en blå Mors-Thy-trøje i Danmarks nordvestligste Nykøbing.

- Vi har været i dialog med Sander Øverjordet over en længere periode, og vi er meget tilfredse med, at aftalen nu er på plads, siger sportschef Henrik Hedegaard og fortsætter:

- Og selvom han er et ukendt navn i dansk håndbold, så er det altså ikke en "Hr. Hvem-som-helst", som tiltræder i Mors-Thy Håndbold til sommer. Sander har netop fået debut på det norske A-landshold til det nyligt afholdte Golden League-stævne i Danmark, og han anses som et af norsk håndbolds helt store talenter. Vi ser Sander som en stærk tilføjelse til vores gruppe af dygtige playmakere og venstre backs, og vi glæder os til at se ham i den blå trøje.

Bliver genforenet med tidligere træner

Sander Andreassen har desuden spillet adskillige kamp for diverse norske ungdomslandshold. Og her gemmer sig en detalje, som har gjort beslutningen om at skifte til Mors-Thy lettere.

Bagspilleren bliver nemlig genforenet med sin tidligere træner fra U-landsholdet Jonas Wille, som fra sommer er ny træner i Mors-Thy.

- Mit valg er taget på baggrund af forskellige ting, men at Jonas Wille skal træne Mors-Thy Håndbold, har været med til at gøre mit valg lettere. Jeg kender ham fra det norske U-landshold og er glad for ham som træner, siger Sander Andreassen.

Lige nu kæmper Mors-Thy faktisk for at blive et slutspilshold. Vinder de over Skanderborg i aften, går de forbi dem og op i det slutspilsgivende top-8.

Se kampen på TV 2 SPORT fra klokken 19.30