Håndbold

Officielt: Mads Mensah forlader tysk storklub

Bagspilleren er fortid i Rhein-Neckar Löwen efter denne sæson. Fremtiden er endnu ikke på plads, men han har været i kontakt med Flensburg-Handewitt.

Den danske landsholdsspiller Mads Mensah Larsen skal i næste sæson ikke længere trække Rhein-Neckar Löwens karakteristiske gule trøje over hovedet.

Bagspillerens klub meddeler nemlig, at han ikke får forlænget sin kontrakt, der udløber efter denne sæson. Det samme gælder for den spanske landsholdsspiller Gedeón Guardiola, der også skal finde en ny arbejdsgiver.

- Vi har informeret begge spillere om vores planer, og vi har haft en god og åben diskussion. Med Mads og Gedeón mister vi to faste spillere denne sommer. De har været med til at skrive historie i Rhein-Neckar Löwen, skriver administrerende direktør Jennifer Kettemann på holdets hjemmeside.

Mads Mensah Larsen kom til holdet i 2014, hvor den nuværende landstræner Nikolaj Jacobsen stod i spidsen for holdet.

Han har siden brilleret for klubben, og derfor ærgrer det sportsdirektøren, at de skal sige farvel til ham.

- Det er aldrig let at lade to gode spillere forlade klubben. Gedeón og Mads har altid være en del af successen i klubben, og vi opnåede en masse i sidste sæson, siger sportsdirektør Oliver Roggisch.

- Jeg er sikker på, at de vil gøre alt for klubben, indtil deres sidste dag her i Rhein-Neckar Löwen.

Rhein-Neckar Löwen er lige nu nummer fem i den tyske Bundesliga – kun to point efter førerholdet fra Flensburg-Handewitt.

Været i kontakt med Flensburg

Mads Mensah Larsen kan dog allerede have fremtiden på plads. Det store tyske medie Handballplanet erfarede i sidste uge, at han skifter til Flensburg-Handewitt til sommer.

TV 2 SPORT har herefter været i kontakt med Mads Mensah Larsens agent samt Flensburg-Handewitt. Begge parter afviste, at en aftale skulle være på plads og underskrevet. Men Flensburg-Handewitts direktør, Dierk Schmäschke, kaldte den danske landsholdsspiller for interessant.

- Mads Mensah Larsen er da en attraktiv spiller, som vi og mange andre klubber har holdt øje med i flere sæsoner. Vi har været i kontakt med ham, men mere konkret har forhandlingerne ikke været. Han og Rhein-Neckar Löwen skal først finde ud af, hvad de gør, men jeg vil gerne understrege – trods rygter – at intet er afgjort endnu, lød det fra Schmäschke fredag, da TV 2 SPORT fangede ham over telefonen.

Flensburg-Handewitt er placeret lige ved den dansk-tyske grænse og har lidt af den danskertradition. For tiden har klubben landsholdsspillerne Lasse Svan Hansen, Anders Zachariassen og Simon Hald på kontrakt.