VM håndbold

Stor transfernyhed i Team Esbjerg: Henter landsholdsprofil i Odense

Den danske mesterklub forstærker sig på højrebackpositionen. Team Esbjerg henter Mette Tranborg hos rivalerne i Odense Håndbold på en toårig aftale.

Team Esbjerg har sikret sig en af dansk kvindehåndbolds mest eftertragtede autografer.

Den er sat nederst på et stykke papir, der binder Mette Tranborg til de forsvarende danske mestre i de kommende to sæsoner.

- Det var en rigtig svær beslutning, men mange af de ting, man står for i dén klub (Team Esbjerg, red.), tiltaler mig – og det indtryk, de har givet, har bare været rigtigt godt, siger Mette Tranborg til TV 2 SPORT og uddyber:

- Der er to ting, der betyder meget for mig: At vinde en masse kampe og titler, men det er også vigtigt for mig, at der er plads til udvikling. Det er mit indtryk, at det også er en naturlig fokus på udviklingsdelen, og det har været rigtigt vigtigt for mig, siger Mette Tranborg.

Dermed forlader hun Odense Håndbold, der de seneste år har satset stort på en håndfuld danske landsholdsspillere.

- Jeg har været rigtigt meget i tvivl om, hvad jeg skulle vælge. På et tidspunkt har jeg også ambitioner om at prøve mig af i udlandet, og det har da også været inde over i denne omgang. Men blandt andet på grund af min skade, kom jeg frem til, at det er bedst for mig at blive i Danmark nogle år endnu – og så på sigt komme til udlandet.

Så du kunne være taget til udlandet nu?

- Ja, det er et af de fravalg, jeg har taget. For jeg føler, det her er den rigtige beslutning, forklarer Tranborg.

Lyn-analyse

At hun nu skifter fra Odense Håndbold til Team Esbjerg, er et scoop af dimensioner for vestjyderne, men tilsvarende er det jo en total nedtur for Odense Håndbold.

Nærmer sig comeback

Lige nu genoptræner Mette Tranborg fra den korsbåndsskade, hun pådrog sig i en Champions League-kamp mod Brest tilbage i februar.

En knæskade, som også holder bagspilleren ude af den kommende VM-slutrunde. Men går alt efter planen vender højrebacken tilbage for Odense Håndbold i begyndelsen af foråret.

- Lige nu går det hurtigt fremad, men jeg har også haft en periode i genoptræningen, hvor jeg synes, det stod for stille. Nu synes jeg, at både styrkedelen og løbet ser rigtigt fint ud – der er stadig noget af hente, men det går rigtigt fint fremad.

- Der kan selvfølgelig ske meget endnu, men jeg håber meget på, at jeg er klar inden slutspillet, så jeg er i gang, inden de vigtige kampe kommer, siger Mette Tranborg.

Dermed er hun også tilbage i fuld vigør, når hun fra sommeren 2020 trækker i Team Esbjergs røde trøje.

Mette Tranborg er i øvrigt langt fra den eneste spiller, som Odense Håndbold kan miste efter denne sæson.

Lige nu har hverken Stine Jørgensen, Kathrine Heindahl, Trine Østergaard, Kamilla Larsen, Nathalie Hagman eller Ingvild Bakkerud en aftale for den kommende sæson.

Tidligere mandag forlængede fynboerne til gengæld med Mie Højlund og Althea Reinhardt.