Håndbold

Mads Mensah Larsen skifter til de tyske mestre

Den danske landsholdsspiller skifter til sommer fra Rhein-Neckar Löwen til Flensburg-Handewitt på en kontrakt frem til 2022.

Rygterne har svirret i en uges tid, og nu er de så blevet bekræftet.

Landsholdsspilleren Mads Mensah Larsen forlader til sommer Rhein-Neckar Löwen, hvor han har kontraktudløb, og den nye arbejdsgiver bliver danskerklubben i Nordtyskland, Flensburg-Handewitt.

Det bekræfter klubben på sin hjemmeside. Mensah har skrevet under på en kontrakt, der løber frem til 2022.

- Da tilbuddet kom, stod det hurtigt klart for mig, at jeg gerne ville til klubben. Her har danske håndboldlegender vist deres værd. Det er en stor ære for mig at fortsætte den fortælling, siger Mads Mensah Larsen til Flensburg-Handewitts hjemmeside.

'En komplet spiller'

Mads Mensah Larsen skiftede til Rhein-Neckar Löwen i 2014 og blev tysk mester med klubben i 2016 og 2017. Flensburg-Handewitt har de seneste to år vundet mesterskabet.

- Han er en komplet spiller og kommer til at hjælpe os med sin alsidighed som bagspiller. Hans dynamik og eksplosivitet er perfekt for vores spillestil, siger Flensburg-træner Maik Machulla.

- Han har været igennem en fantastisk udvikling og kan i kraft af sin internationale erfaring fra højeste niveau tage ansvar. Især i angrebet og forsvaret, men også i andenbølgen kan han hjælpe os. Jeg glæder mig virkelig til at arbejde sammen med Mads.

28-årige Mads Mensah Larsen har spillet 126 kampe for det danske landshold, med hvem han har vundet både VM- og OL-guld.

I denne sæson har Flensburg-Handewitt de danske spillere Lasse Svan Hansen, Anders Zachariassen og Simon Hald i truppen, mens landsholdslegenden Lars Christiansen for nylig blev en del af klubben sportslige ledelse.

GOG-spilleren Lasse Møller skifter også til nordtyskerne til sommer.

Rhein-Neckar Löwen ligger på sjettepladsen i Bundesligaen, mens Flensburg-Handewitt er nummer et. Der er dog blot to point mellem klubberne i den tætte top.