Håndbold

Århus-profiler taler ud om intern uro, der fik sportslige konsekvenser

Nikolaj Læsø og Anders Kragh Martinusen har isoleret sig, og det har man holdt møder om i Århus Håndbold op til kampen mod Skjern.

Uroen havde ulmet i optakten til Århus Håndbolds hjemmekamp mod Skjern tirsdag aften.

Her var der blevet afholdt møder i spillerrådet for at få talt ud om de uoverensstemmelser, som der havde været i truppen.

Ifølge TV 2 SPORTs oplysninger har de to Århus-spillere Nikolaj Læsø og Anders Kragh Martinusen været trætte af nogle ting internt på holdet og måden, som klubben blev kørt på. Derudover har de også været trætte af cheftræner Erik Veje Rasmussens måde at træne holdet på. Utilfredsheden har påvirket truppen indefra så meget, at resten af truppen fik nok.

Disse oplysninger ville cheftræner Erik Veje inden kampen ikke bekræfte. Han fortæller dog, at de har afholdt møder siden lørdagens kamp, hvor Anders Kragh Martinusen var blevet sat af holdet af disciplinære sager.

- De rygter vender tilbage til før vores møde. Det skal man være opmærksom på, så man ikke lader tingene overhale nutiden, siger Erik Veje til TV 2 SPORT.

Produktive møder

Han taler om fornuftige møder mellem ham, de to spillere og klubbens spillerråd.

- Så jeg vil sige, at vi i hvert fald på ganske kort tid forhåbentlig har fået banket det på plads tilbage på et niveau, hvor alle kan se sig selv og hinanden i øjnene, og så kører det ordentligt herfra. Håber jeg.

Efter tirsdagens nederlag på hjemmebane til Skjern trådte de to hovedpersoner så frem og talte for første gang om uroen i den forgangne uge.

De fortæller, at de har afholdt flere møder. Senest mandag med spillerrådet og Erik Veje Rasmussen.

- Det er rigtigt, at vi har holdt nogle møder om, at Anders og jeg har isoleret os lidt og trukket os lidt væk fra de andre, siger Nikolaj Læsø, som ikke blev sat af holdet lørdag.

Det gjorde Anders Kragh Martinusen til gengæld, og han ærgrer sig over, hvordan sagen er blevet behandlet.

- Jeg er uenig i den måde, ledelsen har fået fremstillet det på og kommet ud med det, men det er ledelsen og Erik, der har bestemt det, og det må jeg respektere. Så er der sådan set ikke så meget i det.

Hvordan skulle de ellers have meldt det ud?

- Det er sgu et godt spørgsmål. Det er måske hårdt for spillertruppen, som har givet til kende, at de ikke havde fået noget at vide. Så folk var uforstående over for det, de skulle ind til. De respekterede selvfølgelig hans valg, fordi han er træneren.

Erik Veje Rasmussen fortæller, at møder op til Skjern-kampen har været produktive. Video: TV 2 SPORT

Begge forlader klubben til sommer

Ligesom Læsø taler han om, at resten af truppen har ment, at de to har isoleret sig fra de andre.

- Nikolaj og jeg er oppe i et hierarki, som Erik helst ikke vil have, der er på et hold, og så har det måske set lidt voldsomt ud. Derfor har folk måske haft lidt svært ved at komme til os, hvis de har følt, at vi har været for fremtrædende eller isoleret os for meget fra holdet.

Tirsdag var Martinusen tilbage på banen. Det forventer han også at være i resten af sæsonen, hvor han sammen med Læsø og resten af holdet jagter slutspillet.

- Det handler om for os at komme videre. Vi kæmper for at nå slutspillet, og det er det, vi har fokus på resten af tiden, siger Nikolaj Læsø.

Martinusen fortalte også, at han ikke forlænger sin kontrakt med Århus, når hans kontrakt udløber til sommer næste år. Læsø er også færdig i klubben til sommer, hvor han skifter til Aalborg Håndbold.