VM håndbold

Rumænsk stjerne kommer alligevel ikke til VM efter dopingskandale

Kort før afrejse til VM i Japan står det klart, at Rumænien må undvære den store stjerne Eliza Buceschi og tre andre spillere.

Først var hun udelukket, så var hun ikke, og nu er hun så igen.

Nummer to på topscorerlisten ved sidste EM, Eliza Buceschi, kommer ikke med til VM, selvom hun ellers var blevet frikendt. Det skriver Aftonbladet.

Tirsdag havde Rumæniens store stjerne ellers sammen med Daria Bucur fået grønt lys til at deltage i VM-slutrunden i Japan, selvom de var to af fire rumænske spillere involveret i en dopingskandale i landet.

Grønt lys havde de to stamspillerne Cristina Laslo og Bianca Bazaliu til gengæld ikke fået.

Alle fire spillere hører til i den rumænske klub Brasov. Her var de i gang med et behandlingsprogram, som ikke overtrådte de internationale dopingregler. De overtrådte til gengæld de rumænske regler.

- Der er nultolerance i Rumænien imod alt, hvad der har med doping at gøre. Landet vil ikke blive associeret med doping længere, sagde Rumæniens svenske landstræner, Tomas Ryde, om sagen til Aftonbladet tirsdag.

Rumænien spiller første kamp ved VM på næste lørdag mod Spanien. Desuden er de i gruppe med Senegal, Kasakhstan, Montenegro og Ungarn. De tre bedste fra hver pulje går videre.

Slutrunden begynder den 30. november.