Håndbold

Sandra Toft forlænger med fransk tophold

Den danske landsholdsmålmand Sandra Toft bliver i Brest Bretagne, der fører den franske liga, til sommeren 2021.

Sandra Toft nyder stor succes i fransk håndbold, siden hun skiftede dertil i sommer.

Derfor har landsholdsmålmanden onsdag skrevet under på en ny kontrakt, der forlænger hendes ophold hos det franske tophold Brest Bretagne med et år.

At kontrakten nu løber frem til sommeren 2021, er der en god årsag til. Hun har nemlig fundet ud af, at hun sagtens har kunnet falde til i udlandet.

- Jeg vidste ikke, hvordan det (skiftet, red.) ville udvikle sig, eller hvordan jeg ville tilpasse mig en fransk klub. Jeg ville også se, hvordan holdet ville være. Men alt går godt, så jeg bliver selvfølgelig, siger hun i en pressemeddelelse.

Da den 30-årige målmand annoncerede, at hun skiftede de danske mestre fra Team Esbjerg ud med fransk tophåndbold, ville hun med den korte aftale på et enkelt år mærke tingene an. Det har hun nu gjort, og hun falder bedre til dag for dag.

- Og så er det franske sprog ikke så forfærdeligt at lære, som jeg frygtede. Selvfølgelig er det vanskeligt, men jeg forstår det bedre og bedre, og pigerne og personalet taler bedre engelsk, end jeg troede.

Træner glæder sig over forlængelse

Brest Betagne er efter 11 spillede kampe nummer et i den franske liga. I Champions League brager de også igennem og har gjort rent bord med fire sejre i fire kampe.

Derfor er holdets cheftræner også glad for, at han får glæde af Sandra Toft i målet endnu et år.

- Det er tydeligt, at alle i klubben siden begyndelsen af ​​året har været meget tilfredse med Sandras præstation, hendes indstilling og hendes bidrag. Det er derfor klogt at forlænge kontrakten med et år. Sandra har sin egen stil og er i stand til at bidrage i de taktiske aspekter, og hun kender virkelig modstanderne godt, siger cheftræner Laurent Bezeau.

Sandra Toft rejser sammen med sine landsholdskolleger til VM i Japan torsdag, hvor de skal på træningslejr, inden de spiller første kamp den 30. november mod Australien.